Az OSC megvédte váltóbajnoki címét

Szép számú mezőny gyűlt össze Veszprémben a Pannon MTBO-n, illetve a két futam közötti Váltóbajnokságon.

A hazai indulók kimondottan kemény ellenfeleket találhattak az ide látogató osztrák illetve szlovák elit versenyzők között.

Az eredmények nagyjából tükrözik is a papírformát, mindkét elit számot osztrákok nyerték, méghozzá onnan is olyanok, akik már nyertek világbajnokságot is: a nőiben Michaela Gigon, a férfiaknál pedig Tobias Breitschädel.

A Váltóbajnokságon is domináltak a külföldiek, abszolútban az első négy helyet vitték el, ebből az első három az osztrák válogatott volt (ami magyar klubcsapatok ellen ez nem tűnik nagy kihívásnak, de az első két magyar váltó is lényegében a válogatottból állt).

pannon_roni

Roni a váltó befutópontján

A magyar OB elit számában az Orvosegyetem SC (Füzy Anna, Marosffy Dániel) megvédte tavalyi bajnoki címét, amit elsősorban a korábban már bajnokságot nyerő, de aztán széteső, majd idén újra összeálló Megalódusz SE váltója veszélyeztetett (Cseh Veronika, Rózsa László), nekik azonban nem volt szerencséjük, egy defekt miatt már az első körben olyan hátrányba kerültek, amelyet nem tudtak ledolgozni. A bronzot a Tabáni Spartacus családi váltója (Egei Patrik, Egei Tamás) szerezte meg.

Az ifjúsági váltók között (-33) a Zalaegerszeg TC nyert (Fekete Ágoston, Csiszár Barnabás), míg az idősebbeknél a DTC (Viraszkó Zoltán, Tamás Tibor).

RouteGadget linkek: Pannon sprint, Váltó OB, Pannon hosszútáv