20140913_rob

Szerencsi Ildikó és Bakó Áron a sprint bajnokok

Sparis dominancia az utánpótlás kategóriákban.

Paks a házigazdája az idei rövidtávú és pontbegyűjtő csapatbajnokságnak. A szombati egyéni versenyt lakótelepi környezetben rendezték, ennek megfelelően nagyon gyors pályákon a legtöbb kategóriában szoros eredmények születtek.

Kivétel volt ez alól a felnőtt férfi kategória, ahol Bakó Áron az első ponttól vezetve, végül majdnem egy perccel verte az idén eddig minden egyéni bajnokságon győztes Baumholczer Mátét, ezzel első felnőtt egyéni bajnoki címét szerezte. Mögöttük már kisebb különbségek voltak, például Liszka Krisztián három másodperc különbséggel következett a harmadik helyen. A három éremből kettőt, a nyolc pontszerző helyből pedig ötöt a Tabáni Spartacus versenyzői szereztek meg.

A nőknél Szerencsi Ildikó megvédte címét, ezzel idei első bajnoki aranyát ünnepelhette. Mögötte némiképp váratlanul Füzy Anna lett a második 21, és Bertóti Regina a harmadik 42 másodperc hátránnyal.

Az utánpótlás kategóriákban az N14-ben kialakult holtverseny miatt kilenc bajnoki címet osztottak ki, amiből ötöt a Tabáni Spartacus versenyzői jegyeztek. A többi elsőségen négy különböző klub osztozott.

Az utánpótlás bajnokok:
N14: Gárdonyi Csilla (MOM) és Hajnal Dorottya (SPA)
N16: Néda Ágnes (SIR)
N18: Weiler Virág (SPA)
N20: Kinde Vanda (SPA)
F14: Jónás Ferenc (SZV)
F16: Kálmán Erik (SPA)
F18: Peregi Dániel (SPA)
F20: Tugyi Levente (DTC)