20140928_csehob

Szuromi Luca első a cseh OB-n

Weiler Virág is a dobogón.

A nyári világversenyek után a magyar válogatott legfontosabb őszi eseménye a cseh normáltávú OB volt, amit a hétvégén rendeztek. A több, mint 50 fős csapatot az utánpótlás és a felnőtt válogatott, illetve annak kísérői alkották.

A terep kontinentális jellegű volt, elég szintes (5% körüli szintkülönbségekkel) és futós. Ahogy várható volt, már a döntőbe jutáshoz is jó teljesítmény kellett, a mieink bejutási rátája alulról súrolta az 50%-ot. A döntők pályáiba jónéhány hosszú útvonalválasztós átmenetet csempésztek, amik rendesen meg is osztották a mezőnyt.

A felnőtt kategóriákban az előírthoz nagyon közeli győztes idők születtek, a nőknél Eva Kabáthová, a férfiaknál Jan Šedivý révén. A mieink közül Bakó Áron szerepelt a legjobban, a hatodik helyen végzett. Egyszámjegyű helyezést ért még el Baumholczer Máté a kilencedik idővel. A nőknél Szerencsi Ildikó a 14. helyen végzett, egyedüli magyar indulóként az A döntőben.

A legjobb szereplést az ifi lányok között könyvelhettük el, itt négyen jutottak a döntőbe, és Szuromi Luca meg is nyerte a versenyt, Weiler Virág pedig harmadik lett. A fiúk közül ki kell emelni a serdülőben ötödik helyen végzett Zacher Mártont és az ifiben hatodik Dalos Mátét .

Top10-es helyezettek:

N16
9. Vékony Vanda

N18
1. Szuromi Luca
3. Weiler Virág

F16
5. Zacher Márton
10. Egei Patrik

F18
6. Dalos Máté
7. Mészáros Mátyás
9. Tóth Adrián

F20
7. Tugyi Levente