20141013_oneb4

Sima győzelmek

Szerencsi Ildikó és Józsa Gábor is nagy különbséggel nyerte a Normáltávú OB-t.

Zsana térségében rendezte a Maccabi VAC az utolsó olyan Normáltávú OB-t, amelyiknek a döntőjébe selejtező verseny eredménye alapján jutottak be a versenyzők.

A terep nem okozott különösebb meglepetést, enyhén homokbuckás, vegyes fedettségű alföldi terep volt, ahol a fizikai képességek domináltak. A férfiaknál az elmúlt években a tájfutás helyett a hosszútávfutásra koncentráló Józsa Gábor jól használta ki ezirányú adottságait, és egyszerűen bedarálta a mezőnyt. Fölénye a pálya második felében domborodott ki igazán, és végül közel hatperces különbséggel győzött, 4’46″-os km átlagot produkálva. A második helyért fordulatos csatát vívott Baumholczer Máté és Kovács Ádám, kilencszer fordult meg az állás közöttük a pálya során, végül a pécsi versenyző hat másodperc különbséggel megszerezte az ezüstöt.

Még nagyobb volt Szerencsi Ildikó dominanciája a nők között, a 26-ból 17 átmenetet megnyert, és végül kilenc és fél perccel osztotta le a teljes mezőnyt. A második helyre a Rövidtávú OB-hoz hasonlóan Füzy Anna jött be, a harmadikra pedig a bajnok húga, Szerencsi Dóra, akinek ez lett élete első felnőtt bajnoki érme.

20141013_oneb2

Az utánpótlás kategóriákban a Tabáni Spartacus lett a legeredményesebb három bajnoki címmel, kettőt szerzett a MOM, további három egyesület (DTC, MAT, PVS) pedig egyet-egyet. Különösen megsüvegelendő Weiler Virág és Kinde Vanda teljesítménye, akik mind a négy eddig megrendezett egyéni bajnokságot megnyerték.

Az utánpótlás kategóriák bajnokai:
N14: Hajnal Dorottya (SPA)
N16: Sárközy Zsófia (MOM)
N18: Weiler Virág (SPA)
N20: Kinde Vanda (SPA)
F14: Horváth Csongor (MAT)
F16: Szuromi Mátyás (PVS)
F18: Miavecz Balázs (MOM)
F20: Tugyi Levente (DTC)