20141021_mefob

Bertóti Regina és Bakó Áron a főiskolás bajnokok

A Budapesti Műszaki Egyetem nyerte a csapatversenyt.

A Göcsej KTFE rendezte a hétvégén a Egyetemi és Főiskolás OB-t Zalaegerszeg központtal.

Péntek délután a nem hivatalos rövidtávú számmal kezdődött a program. A házigazda város Ságod városrészében fekvő Gébárti-tó két partján található Thermál kemping illetve Aquacity akvapark volt a helyszín, amelyek között egy fahídon keltek át a pályák.

A fiúknál szoros versenyben az első két helyen a Miskolci Egyetem versenyzői végeztek Tölgyesi Tamás, Tugyi Levente sorrendben, a harmadik Péntek Mátyás (VIA UC) lett. A lányoknál jobban széthúzódott a mezőny, a két BME-s, az első Nagy Virág és a harmadik Császár Barbara közé Szabó Erika (Nyugat-Magyarországi Egyetem) jött be másodiknak.

Szombaton a zalaegerszegi főiskola volt a váltó központja. A szomszédos lakótelepen és a korábbi laktanyából átépített kampusz területén kanyarogtak a pályák. A lányoknál a BME és a Semmelweis Egyetem váltója vívott szoros csatát, végig egy percen belül voltak, végül a műegyetemisták (Nagy Virág, Szokol Mónika, Weiler Virág) nyertek a SE (Kinde Vanda, Cserkuti Dominika, Bertóti Regina) előtt. A harmadik helyre a körről-körre előrébb lopakodó ELTE (Vincze Rebeka, Faggyas Eszter, Zsigmond Vanda) ért oda.

A fiúknál is a BME (Sulyok Ábel, Kovács Bertalan, Bakó Áron) nyert négy és fél perccel a Miskolci Egyetem (Tugyi Levente, Fehérvári Zsolt, Tölgyesi Tamás) és hat és fél perccel a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Nagy Petrik, Iski Richárd, Kazal Márton) előtt.

Vasárnap a klasszikus számmal zárult a bajnokság Döbröcén. A kacskaringós pályákon a futósebesség volt a döntő. A lányoknál kétperces különbségek alakultak ki, Bertóti Regina (Semmelweis Egyetem) lett a bajnok, Weiler Virág (BME) és Kinde Vanda (Semmelweis Egyetem) előtt. A fiúknál Bakó Áron (BME) négy és fél perccel verte a mezőnyt, Baumholczer Máté (Pécsi Tudományegyetem) és Tölgyesi Tamás (Miskolci Egyetem) állhattak még a dobogóra.

Az intézmények közötti pontversenyt a Budapesti Műszaki Egyetem csapata nyerte, második lett a Semmelweis Egyetem, harmadik a Miskolci Egyetem.

A verseny honlapja: http://mefob.gocsejtajfutas.hu/
A Zalaegerszegi TV tudósítása: http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=11357