Tájfutó összetett bajnokság

A legtöbb helyen már eldőlt.

Az MTFSZ Versenybizottsága közzétette az összetett bajnokság állását a Normáltávú OB után. Mivel idén nem az ONEB volt az utolsó bajnokság, hanem az Éjszakai OB lesz, ezért négy kategóriában (N14, N16, F14, F16) már megszületett a végeredmény, míg a másik hatban még nem.

A lányoknál a gyermek kategóriában nagy csatát vívott Gárdonyi Csilla (MOM) és Hajnal Dorottya (Tabáni Spartacus), mindhárom bajnokságon kibérelték az első két helyet, a Rövidtávú OB-n egyenesen holtversenyben nyertek. Most az ONEB jobb helyezése döntött Hajnal Dorottya javára; Magyar Kata (Diósgyőri TC) lett a harmadik.

Serdülőben Sárközy Zsófia (MOM) nyert, minden OB-n dobogós volt, kettőt meg is nyert. Vékony Vanda (ARAK) és Néda Ágnes (Sirályok) lettek még dobogósok.

A fiúknál a legfiatalabb kategóriában Jónás Ferenc (SZVSE) teljesítménye két arany- és egy ezüstérem volt, így nem fért kétség az elsőségéhez. Demeter Ambrus (Diósgyőri TC) is minden bajnokságon a dobogón végzett, így lett második. A harmadik helyre Bujdosó Zoltán (Spari) ért oda.

A serdülő kategóriát a Sparisok dominálták, akik eléggé keresztbeverték egymást. Végül szoros versenyben Kálmán Erik (8 helyezési pont), Egei Patrik (9), Ormay Mihály (13) lett a sorrend.

Az FN18, 20, 21 kategóriákban még az Éjszakai OB előttünk áll, ennek ellenére már öt kategóriában is eldőlt az elsőség sorsa: Weiler Virág (N18), Kinde Vanda (N20), Szerencsi Ildikó (N21), Tugyi Levente (F20) és Baumholczer Máté (F21) ellenfeleinek már matematikai esélyük sincsen. Annál izgalmasabb viszont az ifi fiúk mezőnye, ahol még négy versenyzőnek is reális esélye van a végső győzelemre.

A részletes táblázat megtalálható itt.