20141025_eob

Novai Éva és Bakó Áron nyerték az Éjszakai OB-t

Szoros eredmények az élen.

Az Egri Testedző Club rendezte a négynapos bajnoki hétvége első versenyét, az éjszakai bajnokságot a Répáshuta melletti rejteki kutatóházban fekvő versenyközponttal. A terület egy klasszikus bükki terep meredek oldalakkal, sok apró objektummal és nagyrészt jól futható erdővel, amiből elég nagy foltokat leirtottak.

A nőknél Novai Éva és Zsigmond Száva vívott különmeccset az elsőségért, a pálya nagy részében Novai Éva vezetett, és végül 25 másodperces különbséggel győzött. Ezzel négy év (és közben két szülés) után nyert újra egyéni bajnokságot. A harmadik helyre öt perccel a vezető duó mögött Zsigmond Vanda jött be teljessé téve a család örömét.

A férfiaknál változatos csata alakult ki, hétszer változott az élen álló versenyző személye a pálya során. Az  elején Baumholczer Máté dominált, a közepén Kovács Ádám vezetett, ám egy bő háromperces hibája után Bakó Áron állt az élre, és a célig már meg is őrizte ezt a pozíciót. A pálya végén Kovács Ádám zsinórban nyerte az átmeneteket, de ez csak arra volt elég, hogy 48 másodpercre csökkentse a hátrányát a második helyen. Baumholczer Máté szerezte meg a bronzérmet három perccel lemaradva a másodiktól és 16 perccel verve a negyediket.

A lányoknál ifiben a várakozásnak megfelelően Weiler Virág és Szuromi Luca küzdött az elsőségért, a pálya nagy részében vezető Virág egyperces különbséggel nyert, a harmadik helyre Goldmann Dóra ért oda. Weiler Virág ezzel a bajnoki kategóriák indulói közül egyedüliként mind az öt egyéni bajnokságot megnyerte.

Juniorban Varsányi Kinga végig vezetve nyert, és verte 38 másodperccel Kinde Vandát, ezzel megfosztva őt attól, hogy Weiler Virághoz hasonlóan behúzza idén az összes egyéni bajnoki címet. A bronzérem Faggyas Eszter nyakába került.

A fiúknál ifiben kettős diósgyőri győzelem született, Mészáros Mátyás és Szűcs Botond révén, a harmadik helyre Miavecz Balázs jött be, aki ezzel a pozícióval bebiztosította az összetett bajnoki elsőséget.

Juniorban az idén megszokott szoros versenyt láthattuk, ezúttal Kovács Bertalan és Péntek Mátyás között, amit előbbi nyert 26 másodperccel, Fehérvári Dániel lett a bronzérmes.

Részletes információk itt.