20141107_osszetett

Szerencsi Ildikó és Baumholczer Máté az összetett bajnokok

Az utánpótlás kategóriákban négy Tabáni Spartacus elsőség.

Megjelent az MTFSZ honlapján a 2014. évi tájfutó összetett bajnokság végeredménye. Mivel a kategóriák egy részében az ONEB, más részében az ÉOB volt az utolsó bajnokság, ezért nem egyszerre alakult ki a végeredmény, amit végül az OCSB-n hirdettek ki.

A nőknél Szerencsi Ildikó (SZVSE) visszahódította az elsőséget, miután tavaly egy sérülés miatt két OB-t kihagyott, pedig a másik hármat megnyerte. Idén az Éjszakai OB kivételével mindig az első kettőben volt, így simán győzött. A második helyre egy még nagyobb visszatérő, Novai Éva (SZVSE) ért oda, aki a tavalyi évet szülés miatt hagyta ki; a harmadik pedig a címvédő Bertóti Regina (Göcsej KFTE) lett.

A férfiaknál ismét Baumholczer Máté (PVSK) és Bakó Áron (Tabáni Spartacus) lett az első-második. Mindketten két bajnokságot nyertek, így Baumholczer Máté számára két ezüstérme biztosította be az összetett elsőséget. Kovács Ádám (SZVSE) egy helyezési ponttal lemaradva végzett a harmadik helyen.

Juniorban Tugyi Levente (Diósgyőri TC) simán nyert, miután ősi ellenfele, Péntek Mátyás csak háromszor indult, Kovács Bertalan (PVSK) és Fehérvári Dániel (Salgótarján) lettek még dobogósok. A lányoknál Kinde Vanda (Tabáni Spartacus) négy arannyal és egy ezüsttel győzött Varsányi Kinga (Sirályok SE) és Gera Krisztina (SZVSE) előtt.

Az ifi lányoknál Weiler Virág (Tabáni Spartacus) százszázalékos teljesítménnyel lett első, a második Szuromi Luca (PVSK) négy ezüstöt gyűjtött, a harmadik helyen Viniczai Csenge (PVSK) végzett. A fiúké volt az egyetlen kategória, amelyik az Éjszakai OB előtt még nyílt volt. Végül szoros versenyben Miavecz Balázs (MOM) győzött egy helyezési ponttal Mészáros Mátyás (Diósgyőri TC) és hárommal Szűcs Botond (Diósgyőri TC) előtt.

A fiatalabb korosztályok eredményeiről már beszámoltunk itt.

A részletes táblázat elérhető itt.

Fotó: Ifi lányok a dobogón (Máthé István)