20141109_wmoc

Dániel Edit ezüstérmes a Szenior VB-n

Brazíliában rendezték a múlt héten a Szenior Világbajnokságot Porto Alegre központtal, ami az első IOF esemény volt a dél-amerikai kontinensen.

A várakozásnak megfelelően az Európától távoli helyszínen a szokásosnál alacsonyabb létszám vett részt a versenyen, hazánkat is egyszámjegyű kontingens képviselte.

A program szokás szerint két számból és öt futamból állt. A sprint selejtezőt egy lapos és eléggé nyílt parkban rendezték, ahol mesterséges akadályokat kellett építeni, hogy kellően bonyolult legyen a feladat a mezőny számára. A döntő egy teljesen más jellegű, bozótosabb és szintesebb terepen következett, ahol már az útvonalválasztásnak is komoly szerepe volt. A legmagasabb döntőben két magyar versenyző szerepelt: Dániel Edit (W55) a 30., Kovács Attila (M60) a 58. helyen végzett.

A normáltávú versenyek is a rövidtávhoz hasonlóan épültek fel: az első selejtező egy nagyon gyors, jól futható, kevésbé szintes terepen volt, a második selejtező és a döntő pedig egy zöldebb, meredekebb, helyenként sziklás területen.

Szép sikert ért el Dániel Edit, az egyetlen A döntőbe jutott magyar versenyző a W55 kategóriában, ahol hihetetlenül szoros versenyben (17 másodpercen belül volt a három dobogós) a második helyen végzett.

Gratulálunk!

Fotó: Georg Gartner