20150420_postas

Postás kupa

Szerencsi Ildikó és Baumholczer Máté nyerték a versenyt.

Szabadszállás mellett egy vadonatúj terepen várta a Postás SE rendezősége az idei Postás kupára benevezett több, mint 700 fős mezőnyt. A terep egy vegyes fedettségű (emiatt általában gyenge láthatóságú) erdővel fedett részletgazdag domborzatú, homokbuckás terület volt, ami folyamatos koncentrációt igényelt a versenyzőktől. Ez főleg első nap eléggé meglepte a mezőnyt, ritka volt az olyan induló, aki hiba nélkül tudta teljesíteni a távot. A terep fizikailag is a hagyományos alföldi terepeknél nagyobb kihívást jelentett a szintkülönbségek és a növényzet miatt is, ez meglátszott a kilóméter átlagokon is.

Az első napi középtávú kiemelt verseny a nőknél Novai Éva és Szerencsi Ildikó különmeccsét hozta, Novai Éva a pálya első felében dominált és háromperces előnyt épített fel, amiből kettőt egy későbbi hibával eldobott, de végül félperces különbséggel győzött. A harmadik helyet Bertóti Regina szerezte meg. A férfiaknál Baumholczer Mátét a mezőny rutinosabb tagjai szorongatták: Kisvölcsey Ákost mindössze egy, Dénes Zoltánt pedig 42 másodperccel előzte meg.

A délutáni váltóverseny a terep leggyorsabb részein haladt. A népesnek nehezen nevezhető mezőnyökben felnőttben a Szegedi Vasutas (Nagy Virág, Novai Éva, Szerencsi Ildikó) és a Diósgyőri Tájfutó Club (Tugyi Levente, Kirilla Péter, Tölgyesi Tamás) csapata győzött; ifiben két Tabáni Sparis váltó ünnepelhetett (Hajnal Dorottya, Zacher Enikő, Zacher Noémi ill. Zacher Márton, Egei Patrik, Peregi Dániel); a legfiatalabbaknál pedig a Csipa SE (Szalay András, Gönczi Keve, Andreoletti Brúnó) nyert.

A vasárnapi normáltávon már jobban szétrázódott a mezőny, nagyobb különbségek alakultak ki. A nőknél Szerencsi Ildikó mögött három perccel végzett az elsőéves junior Szuromi Luca, majd újabb háromperces távolságra Zsigmond Száva; ez lett az összetett verseny sorrendje is. A férfiaknál Baumholczer Máté nagyon megverte a mezőnyt: több, mint negyedórát adott a fiataloknak, Miavecz Balázsnak és Tugyi Leventének. Ezzel az összetettet is simán nyerte, Miavecz Balázs és Kisvölcsey Ákos (tanitvány és edzője) előtt.

Az utánpótlás elit kategóriákban három alkalommal a Tabáni Spartacus, kétszer a Pécsi Vasutas versenyzői állhattak a dobogó legfelső fokára, mellettük a Diósgyőri Tájfutó Club és a Salgótarjáni Dornyay szerzett egy-egy elsőséget.

Az utánpótlás győztesek:
N14: Pálfi Fanni (DTC)
N16: Pataki Réka (PVS)
N18: Fésűs Evelin (SDS)
N20: Liszka Eszter (SPA)
F14: Szuromi Áron (PVS)
F16: Ormay Mihály (SPA)
F18: Zacher Márton (SPA)