20150621_vob

SZVSE és Tabáni Spartacus siker váltóban

Címvédés befutócsatában.

A tegnapi Középtávú OB-val azonos céllal és terepen következett ma a Váltó OB. A kemény terep eléggé megszórta a mezőnyöket, általában nagy különbségek alakultak ki a helyezettek között.

A nőknél a Szegedi Vasutas végig vezetve nyert. Az első futóknál még Szerencsi Dóra mögött hét másodperccel érkezett a címvédő PVSK-t képviselő Kelemen Bernadett, ám a második körben Novai Éva elhúzott Domján Zsuzsitól négy percre, és ez a különbség gyakorlatilag megmaradt Szerencsi Ildikó és Kovács Filoména között is. A harmadik helyre befutó Diósgyőri Tájfutó Club (Zsigmond Vanda, Rusvai Katalin, Zsigmond Száva) már negyedórás hátránnyal érkezett.

A férfiaknál fordulatosan és szorosan alakult a verseny. Az első futóknál a Salgótarján-MOM-Tabáni Spartacus hármas érkezett egy percen belül, másfél perccel a többiek előtt. A második körben aztán Mets Márton hozta a MOM-ot egy perc előnnyel, mögötte a Spari és a Diósgyőr szinte egyszerre érkezett, majd három perc szünet. A harmadik futóknál az élen kifutó Miavecz Balázs a második pontra kiszállt, innentől Bakó Áron és Tugyi Levente küzdhetett meg a győzelemért. Csak három pontjuk különbözött a tizennyolcból, végig együtt haladtak, és végül Bakó Áron három másodperccel előbb ért a célba. Ezzel zsinórban harmadszor nyerte meg a Tabáni Spartacus a váltóbajnokságot, ezúttal Morandini Viktor – Bugár Gergely – Bakó Áron összeállításban. A harmadik helyre Kovács Ádám hozta be a SZVSE-t a hatodik helyről felfutva.

Az utánpótlás kategóriákban öt egyesület is bajnoki címet ünnepelhetett.

Az utánpótlás bajnokok:
N14: Diósgyőri Tájfutó Club (Szilágyi Iringó – Magyar Kata – Pálfi Fanni)
N16: Pécsi VSK (Kovács Gréta – Viniczai Judit – Szuromi Hanga)
N18: Hegyvidék-MOM (Kézdy Borbála – Gárdonyi Csilla – Sárközy Zsófia)
N20: Tabáni Spartacus (Néda Ágnes – Egei Petra – Weiler Virág)
F14: Pécsi VSK (Werner Bendegúz – Husznai Gellért – Szuromi Áron)
F16: Tabáni Spartacus (Ormay Mihály – Weiler Vince – Kálmán Erik)
F18: Diósgyőri Tájfutó Club (Magyar Milán – Szűcs Botond – Mészáros Mátyás)
F20: Tipo TKE (Hajdu Erik – Tóth Adrián – Dalos Máté)