20150624_eyoc

Ifi EB beharangozó

Hétvégén drukkolhatunk a magyar csapatnak.

Pénteken kezdődik az utánpótlás válogatott legfontosabb idei megmérettetése, az Ifjúsági Európa-bajnokság Kolozsváron.

A program visszatér a péntek-vasárnap intervallumba (tavaly valamiért csütörtök-szombat volt), a versenyszámok sorrendje viszont eltér az eddig megszokott-tól: hosszútáv, váltó, sprint.

Az erdei futamokat közvetlenül Kolozsvár mellett rendezik, mindkettő terepe elég szintes, mély völgyekkel tarkított. A futhatóság vegyes, a hosszútávon főleg erdő, a váltón lesznek sárga részek is. A sprint egy lapos lakótelepen lesz a város délkeleti részén, sok épülettel, utakkal és kerítésekkel, az épületek között parkokkal.

Az eseményre 32 ország nevezett, összesen 387 versenyzőt. A svédek, norvégok és britek megtartották azt a szokásukat, hogy csak ifiben indulnak. A magyar csapat viszont a lehetséges maximális létszámmal, mind a négy kategóriában négy fővel áll ki. Gera Tibor szövetségi kapitány bizakodóan nyilatkozott a verseny előtt, a közeli helyszínen többször is módjuk volt edzőtáborozni, jól sikerült a felkészülés, és a népes szurkolótábornak köszönhetően hazai pályán érezhetik majd magukat a mieink.

A magyar csapat honlapja: http://valogatott.mtfsz.hu/bestof/?portfolio=eyoc-2015
A verseny honlapja: http://eyoc2015.orienteering.ro