20150706_jwoc

Viniczai Csenge a középtáv döntőjében

Svájci és skandináv dominancia a selejtezőben.

A tegnapival éppen ellentétes, hideg, esős és szeles időben rendezték ma a Junior Világbajnokság egyetlen selejtező versenyét, a középtávú számét. Mindkét nemnél három selejtező futam volt, ahonnan 20-20-20 fő került a döntőbe.

Ahogy várható volt, a norvég terepen a hagyományosan erős tájfutó nemzetek (a skandinávok és Svájc) uralták a mezőnyt, a tizennyolc dobogós helyből csak egy bronz jutott másoknak. A hazaiaknak például mind a 12 versenyzőjük döntős lett, de a finn-svájci-svéd trió is 11 fővel képviselteti magát a fináléban. A nap legelsöprőbb győzelmét a címvédő Sara Hagström aratta több, mint háromperces különbséggel.

Ragyogóan versenyzett Viniczai Csenge, aki a nyolcadik helyen végezve nem csak hogy a döntőbe jutott, de a mezőny második felében rajtolhat. A többieket általában egy nagyobb hiba fosztotta meg a továbbjutás lehetőségétől, a pálya nagy részében bíztató részidőket produkáltak és versenyben voltak a döntőbe jutott ellenfelekkel. Mészáros Mátyás 27., Kovács Bertalan és Miavecz Balázs 30., Goldmann Júlia 31., Weiler Virág, Péntek Gréti és Peregi Dániel 32., Szuromi Luca 35. helyen végzett.

A döntő holnap 10:30-kor kezdődik az alacsonyabb szintű döntőkkel. Viniczai Csenge 14:01-kor kezdi majd meg a pályáját.