20150709_jwoc

Ojanaho duplázott, Hagström feltámadt

Mészáros Mátyás 23., Szuromi Luca 26. lett.

A szerdai pihenőnap után következett a raulandi sícentrumban a Junior Világbajnokság utolsó egyéni versenye, egyben a hét legkeményebb pályája, a hosszútávú döntő. Folytatódott a skandináv és svájci erőfölény a középtávhoz hasonlóan köves és mocsaras terepen.

A lányoknál a tavalyi VB sztárja (akkor a négy számban két aranyat és két ezüstöt szerzett), a svéd Sara Hagström a sprinten történt kiesés és a középtáv 11. helye után bizonyította klasszisát, a négyes ponttól a célig vezetve nyert. Hasonlóan stabil futást produkált a finn Anna Haataja, aki fél-egy perces hátrányban volt az egész pályán, végül 40 másodperccel kapott ki. A harmadik helyre a középtávon is bronzérmes svájci Sandrine Müller jött be. A mieink közül Szuromi Luca szerepelt a legszebben, biztonsági kezdés után szépen előrelopózott a 26. helyre. Viniczai Csenge 41., Weiler Virág 71., Goldmann Júlia 77., Péntek Gréti 85. helyen végzett.

A fiúknál a finn Olli Ojanaho ismételt a középtávú elsőség után a hosszabb erdei számban is. A svéd Simon Hector és a norvég Andreas Soelberg percen kívüli hátránnyal lettek dobogósok. Mészáros Mátyás nagyszerű futással a nap legjobb magyar eredményét produkálta: 23. lett. Kovács Bertalan a 87., Miavecz Balázs a 92., Peregi Dániel a 103. helyezést érte el.

Holnap a váltóval ér véget a VB ugyanezen a helyszínen. 9:00-kor kezdenek a fiúk (Peregi Dániel – Miavecz Balázs – Kovács Bertalan), 10:20-kor a lányok (Weiler Virág – Viniczai Csenge – Szuromi Luca).