20150816_hk2016

Miskolcon rendezi a SZVSE a 2016-os Hungária Kupát

Időpont és helyszín változás.

Az előzetes tervekkel szemben a Diósgyőri Tájfutó Club és a Szegedi Vasutas úgy döntöttek, hogy nem rendeznek két nagy versenyt (WUOC Tour és Hungária kupa) jövő nyáron , amivel az MTFSZ is egyetértett. Így a Hungária Kupa új helyszíne Miskolc és 2016. július 30-től augusztus 4-ig tart majd, míg a Főiskolás Világbajnokság kísérőversenye gyakorlatilag beolvad a Hungária Kupába.

A magyar ötnapos, habár programját a Világbajnokság futamaihoz igazítja, nem kísérőversenynek készül. A szervezés már folyik, hogy egy igazi tájfutó-fesztivál élményét kaphassunk. A rendezőktől megtudtuk, hogy az alternatív lehetőségeket is úgy igyekeznek alakítani, hogy minden korosztály megtalálja a magának való programot a futamok mellett is.

Egy másik izgalmas terv, hogy szeretnék az összes rajtuk keresztül lefoglalt szállást egy helyre csoportosítani, hogy a versenyközpontban nyüzsgő élet lehessen és abból senkinek ne kelljen kimaradnia.

A szegediek egyébként igen nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, hiszen 2016-ban már a negyedik Hungária Kupájuk megrendezésére vállalkoznak. (Az eddigiek: 1994 – Tázlár, 2002 – Kiskunmajsa, 2008 – Tata.)

A szerencsés megegyezésnek köszönhetően jövőre senkinek nem kell választania a Főiskolás Világbajnokságon való szurkolás és a Hungária-élmény között.