20150914_svob1

A Tabáni Spartacus nyerte a Sprint Váltó OB-t

Diósgyőri és szegedi győzelem az utánpótlásban.

A sportág történetének első hivatalos sprint váltó bajnokságát rendezték az előző napi egyéni bajnokságról megismert szegedi belvárosi arénában vasárnap. A látványosan kiépített helyszínen a várakozásnak megfelelően szoros, izgalmas versenyben dőlt el a helyezések sorsa.

A felnőtteknél sokáig a Tabáni Spartacus és a Pécsi Vasutas csatáját láthattuk az elsőségért, az első három körben végig tíz másodpercen belül voltak és a második futóktól már az első két helyen. Az utolsó futóknál aztán Weiler Virág simán ellépett Kovács Filoména elől és egy perccel előtte futott be. A pécsieknek végül a bronzéremmel kellett megelégedniük, mivel Szerencsi Ildikó a nap legjobb idejével felhozta a SZVSE-t a második helyre.

Az ifiknél az erős fiúszakasz (Mészáros Mátyás és Szűcs Botond) az élen küldte ki az utolsó futó Kovács Esztert, aki meg is őrizte a pozíciót. A pálya végén nagyon a nyakára jött az előző napi Sparis bajnok, Mantuano Eszter, de csak csökkenteni tudta a lemaradást két másodpercre. A dobogó legalsó fokára Viniczai Csenge hozta fel a PVSK-t a hatodik helyről.

A gyerek kategória hozta a nap legnagyobb különbségű győzelmét: a körönként egyre előrébb kerülő SZVSE két és fél perc előnnyel nyert. A második helyért a Diósgyőr és a MOM vívott fordulatos csatát az utolsó futóknál. Gárdonyi Csilla jól bekezdett és 42 másodperces hátrányát 16 másodperc előnnyé fordította a pálya kétharmadáig, amikor becsúszott neki egy hiba, így minimálisra olvadt az előnye. Az utolsó pontra menet pedig Magyar Kata leelőzte és a célig megőrizte ez előnyt, ezzel a miskolci váltót hozta be másodiknak.

A bajnok váltók:
14: Szegedi Vasutas (Riesing Hanna-Szabó Levente-Jónás Ferenc-Apró Vivien)
18: Diósgyőri Tájfutó Club (Tamás Bianka-Mészáros Mátyás-Szűcs Botond-Kovács Eszter)
21: Tabáni Spartacus (Szuromi Márta-Morandini Viktor-Bakó Áron-Weiler Virág)
105: BEAC (Töreky Ákos-Marosán Ágnes-Kálmán Péter)
135: PVSK (Vonyó Péter-Viniczainé Kovács Ildikó-Viniczai Ferenc)
165: Hegyisport Szentendre (Muliter Gábor-Kármán Katalin-Vankó Péter)
195: Balatonalmádi Herkules SE (Horváth Tivadar-Cser Borbála-Bacsó Attila)

Fotó: Máthé István