20150929_csehob

Weiler Virág és Ormay Mihály dobogós a Cseh OB-n

Bakó Áron negyedik lett felnőttben.

A magyar válogatott is részt vett a hétvégi cseh normáltávú OB-n. A versenyt a šumperki klub rendezte, a versenyközpontot a klepáčovi sí arénában helyezték el, ami mindössze 50 km-re van a jövő évi Európa-bajnokság központjától, Jeseniktől. A klasszikus cseh terepen igyekezett a pályakitűző néhány hosszabb átmenetet a pályákba csempészni, de ezek nem igazán osztották meg a mezőnyt útvonalválasztás szempontjából.

A nőknél sokáig Jana Knapová vezetett, ám a pálya közepén a leghosszabb átmenetben nem került meg eléggé egy hegyet, ami két és fél percébe került. Denisa Kosová állt így az élre és a célig megőrizte előnyét. A harmadik helyre a szám 2008-as világbajnoka, Dana Šafka Brožková jött be, aki előrébb is végezhetett volna, ha a pálya végi hosszú átmenetben nem az úton körbefutást választja.

A férfiaknál a svájciak váltó világbajnoka, Baptiste Rollier magabiztosan győzött, 2’20″ előnnyel ért a célba. Hasonlóan nagy különbség alakult ki a második Jan Procházka és a harmadik Pavel Kubát között. Jó versenyzéssel a negyedik helyen végzett Bakó Áron, akinek a pályavégi kis hibák nélkül a dobogó is összejöhetett volna.

Az utánpótlás kategóriákban két magyar versenyző is a dobogóra állhatott: Weiler Virág a női junior kategóriában bronzérmet, Ormay Mihály a serdülő fiúk között pedig ezüstérmet szerzett.

A verseny honlapja (GPS tracking, részidők): ksu.cz/mcr2015