Weiler Virág és Bakó Áron taroltak a Főiskolás OB-n

Mindketten az összes számban bajnokok lettek.

A Szombathelyi Egyetemi SE rendezte az idei Főiskolás és Egyetemi Bajnokságot a vasi megyeszékhelyen.

A program péntek délután a sprint számmal indult, aminek a pályái a főtéri célba futottak be. Sajnos egy rendezői hiba miatt két ellenőrző pont nem volt a helyén, ezért kényszermegoldásként (hogy bajnokot lehessen hirdetni) az érintett átmeneteket érvénytelenítették. A lányoknál szoros csatában dőlt el az elsőség, Weiler Virág kilenc másodperccel verte Kovács Filoménát, úgy, hogy négy ponttal a cél előtt még azonos idővel álltak, a harmadik helyre Bertóti Regina jött be. A fiúknál sem alakultak ki nagy különbségek, Bakó Áron húsz másodperccel végzett Fehérvári Dániel és huszonöttel Liszka Krisztián előtt.

Szombaton a váltó következett, amit szintén sprint formában rendeztek, de másik helyszínen, a Csónakázó-tónál. A lányoknál a Budapesti Műszaki Egyetem győzött Dénes Orsolya, Kadocsa Rebeka, Weiler Virág összeállításban végig vezetve a versenyben, fokozatosan növelve az előnyt. A második helyen a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Kövér Csilla, Kiss Johanna Eperke, Szabó Erika), a harmadikon a SOTE (Vass Luca, Cserkuti Dominika, Bertóti Regina) végzett. A fiúknál is a BME lett a bajnok, ők “csak” a második körben álltak az élre, de végül négy perc előnnyel nyertek Bugár Gergely, Kovács Bertalan, Bakó Áron felállásban. Mögöttük izgalmasan alakult a verseny, hiszen a második-ötödik helyezett váltók huszonhét másodpercen belül értek a célba. Második lett az ELTE (Kirilla Péter, Strok Mihály, Liszka Krisztián), harmadik a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Nagy Patrik, Iski Richárd, Kazal Márton).

A vasárnapi normáltávra a város melletti parkerdőben került sor, szinte extrém időjárási körülmények között (eső, szél és hideg). A lapos, nagyrészt jól futható terepen sokpontos, de gyors pályákon futott a mezőny. A lányoknál megismétlődött a pénteki sprint eredménye, ezúttal nagyobb különbségekkel: Weiler Virág mögött nyolc és fél perccel következett Kovács Filoména, majd újabb hárommal Bertóti Regina. A férfiaknál Bakó Áron dominált, 4’48”-as kilométer átlaggal teljesítette a pályát. Kovács Bertalan öt-, Bugár Gergely már tízperces lemaradással lett dobogós.