Szerencsi Ildikó és Baumholczer Máté az összetett bajnokok

Mindketten megvédték címüket.

A Normáltávú OB-val lezajlott az utolsó egyéni bajnokság az idei évben, így kialakult az összetett bajnokság végeredménye, aminek az első három helyezettjét ki is hirdettek a helyszínen. Az MTFSZ Versenybizottsága most közzétette a teljes eredménylistát.

A nőknél Szerencsi Ildikó az ONEB megnyerésével biztosította be az elsőségét, három arany- és két ezüstérmet szerezve az öt bajnokságon. Legnagyobb riválisa Novai Éva volt, aki a nyári szünetben még jobban is állt az éjszakai és a középtávú OB-n bezsebelt győzelmeivel. A harmadik helyen Bertóti Regina végzett négy bronzéremből álló kollekciójával. Érdekesség, hogy listán az első hat helyen nem változott a sorrend a tavalyihoz képest.

A férfiaknál zsinórban harmadik éve Baumholczer Máté végez az első és Bakó Áron a második helyen, de idén volt a legszorosabb a verseny köztük. Ha a normáltávú bajnokságon Áron nyert volna (amihez csak 37 másodperc hiányzott), akkor megfordult volna az összetett állása is. A bronzérem idén is Kovács Ádámé lett, azonban ezúttal tisztes távolságból követte az első kettőt.

A legfiatalabb kategóriában a lányoknál Gárdonyi Csilla minden bajnokságot megnyert, Jónás Ferencnek is csak egy harmadik hely rontotta a mérlegét. Serdülőben Szuromi Hanga két bronz után az ONEB-et nyerve lett első, Ormay Mihály pedig száz százalékos teljesítményt nyújtott. Ifiben Viniczai Csenge hullámzó teljesítménnyel is első lett, Mészáros Mátyás csak egy helyezési ponttal szerzett többet a lehetséges minimálisnál. Juniorban Szuromi Luca és Kovács Bertalan már az ONEB eredményétől függetlenül megnyerte az összetettet.

A teljes táblázat elérhető az adatbankban itt.

Fotó: MOM