Meglepetés és papírforma

Göcseji és Sparis győzelem a csapatbajnokságon.

A Diósgyőri Tájfutó Club a Kisfennsíkon rendezte az idei utolsó bajnoki hétvégét, ami a két csapatbajnokságból állt. A szombati hagyományos formájú versenyt ezúttal a kétkörös formával és farsta pályákkal dobták fel.

A nőknél meglepetés eredmény született: a miskolci gyökerekkel rendelkező Bertóti testvérekkel (Regina és Diána) és Császár Évával felálló Göcsej KFTE megszerezte története első felnőtt csapatbajnoki címét. Szoros volt a verseny, ugyanis mindössze 15 másodperccel előzték meg a Diósgyőri Tájfutó Clubot (Zsigmond Száva, Rusvai Katalin, Zsigmond Vanda) és másfél perccel a PVSK-t (Kelemen Bernadett, Főző-Kertész Anikó, Kovács Filoména).

A férfiaknál viszont a papírforma érvényesült, a Tabáni Spartacus futói (Bakó Áron, Morandini Viktor, Bugár Gergely és Liszka Krisztián) két pályán nyertek, kettőn kis különbséggel másodikak lettek, így összesítésben 25 perc előnnyel verték a mezőnyt. A második helyet a címvédő Diósgyőri Tájfutó Club (Tugyi Levente, Kirilla Péter, Szundi Attila, Magyar Zsolt) szerezte meg fél perccel a Szegedi Vasutas (Barkász Dániel, Kovács Ádám, Novai György, Vajda Balázs) előtt.

A fiatalok között a Tabáni Spartacus örülhetett a legtöbb elsőségnek, háromnak. A MOM lánycsapatai két bajnoki címet szereztek; a PVSK, a SZVSE és a Salgótarján egyet-egyet.

Az utánpótlás kategóriák bajnokai:
N14: MOM (Czakó Boglárka, Zempléni Lilla, Kálmán Tamara)
N16: Tabáni Spartacus (Barta Luca, Zacher Noémi, Hajnal Dorottya)
N18: MOM (Sárközy Zsófia, Kézdy Borbála, Gárdonyi Csilla)
N20: Salgótarjáni Dornyay (Biederman Adrianna, Fésűs Evelin, Goldmann Júlia)
F14: SZVSE (Jónás Ferenc, Kovács-Deák Zsombor, Szabó Levente)
F16: Tabáni Spartacus (Weiler Vince, Kálmán Erik, Ormay Mihály)
F18: Tabáni Spartacus (Peregi Dániel, Egei Patrik, Zacher Márton)
F20: PVSK (Tóth Péter, Ormándi Lázár, Kovács Bertalan)

További információk a verseny honlapján.

Fotó: Máthé István