Diósgyőri és Sparis elsőség a PCSB-n

Véget ért a bajnoki szezon.

A Pontbegyűjtő Csapatbajnokság lett az idei bajnoki sorozat záróversenye, amit előző napi hagyományos párjával megegyező helyszínen rendeztek. Ennél a versenyszámnál a pályaadat nem mérvadó, hiszen csak a kötelező pontokat tartalmazza, de a győztes idők eléggé megnyúltak a legtöbb kategóriában, ami mintha visszatérő jellemzője lenne ennek a bajnokságnak.

A nőknél az előző napi csalódás (15 másodperccel csúsztak le az aranyról) után a Diósgyőri Tájfutó Club Rusvai Katalin, Zsigmond Vanda, Zsigmond Száva felállású csapata sima győzelmet aratott: több, mint 14 perccel verték a Szegedi Vasutast (Nagy Virág, Novai Éva, Szerencsi Ildikó) és a PVSK-t (Főző-Kertész Anikó, Kelemen Bernadett, Kovács Filoména), akik között csak 18 másodperc volt a különbség. Érdekes, hogy még a dobogós csapatoknál sem volt ideális az elosztás, a győzteseknél 12 perc, a szegedieknél félóra különbség volt a csapattagok idejei között.

Annál jobban sikerült az elosztás a férfiaknak, az elöl végzett csapatok tagjai néhány perc eltéréssel értek a célba. A Tabáni Spartacus ma sem tudott hibázni, ezúttal Bakó Áron, Bugár Gergely, Liszka Krisztián felállásban nyertek. Két és fél perccel előzték meg a Szegedi Vasutast (Barkász Dániel, Vajda Balázs, Kovács Ádám) és tizeneggyel a MOM-ot (Kisvölcsey Ákos, Mets Márton, Miavecz Balázs). Ezzel a Sparisok valamennyi idei nem egyéni bajnokságot megnyerték, Bakó Áron volt az egyetlen versenyző, aki mind a négy bajnoki címnek a részese lehetett.

Az utánpótlás kategóriákban is a Spari lett a legsikeresebb három aranyéremmel. A MOM két győzelme mellett a PVSK, az SZVSE és a Tipo TKE szerzett még egy-egy elsőséget. A nyolc bajnokcsapatból öt már szombaton is győzni tudott, méghozzá ugyanabban a felállásban.

A bajnokcsapatok:
N14: MOM (Czakó Boglárka, Kálmán Tamara, Zempléni Lilla)
N16: PVSK (Kovács Gréta, Szuromi Hanga, Viniczai Judit)
N18: MOM (Gárdonyi Csilla, Kézdy Borbála, Sárközy Zsófia)
N20: Tabáni Spatracus (Egei Petra, Liszka Eszter, Weiler Virág)
F14: SZVSE (Jónás Ferenc, Kovács-Deák Zsombor, Szabó Levente)
F16: Tabáni Spartacus (Kálmán Erik, Ormay Mihály, Weiler Vince)
F18: Tabáni Spartacus (Egei Patrik, Zacher Márton, Peregi Dániel)
F20: Tipo TKE (Tóth Adrián, Hajdu Erik, Dalos Máté)

További információk a verseny honlapján.

Fotó: Máthé István