20151028_bajnokipontverseny

Bajnoki pontversenyek

A Tabáni Spartacus nyerte az összetettet.

Az MTFSZ Versenybizottsága közzétette a szakági bajnoki pontversenyek végeredményét, így kialakult az összetett bajnoki pontverseny sorrendje is.

A kerékpárosoknál a Diósgyőri Tájfutó Club toronymagasan nyert az OSC és a KFKI-Petőfi előtt, összesen 12 klub szerzett pontot.

A sítájfutók között már szorosabban alakult a verseny: az Egri Testedző Club 44 ponttal győzött az egyaránt 40-40 pontos Diósgyőr és Göcsej KTFE előtt, itt 11 egyesület került a listára.

A Trail-O szakágban a BEAC lett a legeredményesebb, a Tabáni Spartacus és a Denevér BSZSE kerültek még a dobogóra, itt is 12 klub szerzett helyezést.

A gyalogos szakág végeredményéről már korábban írtunk itt. Mivel ebben a szakágban sokkal több pontot lehet szerezni, mint a másik háromban, amiknek a pontjai ráadásul 0,25-ös szorzóval számítanak az összetettbe, nem nagy meglepetés, hogy az összetett bajnoki pontverseny első 11 helyezettje megegyezik a gyalogos szakágéval. Vagyis Tabáni Spartacus, Pécsi Vasutas, Szegedi Vasutas lett az első három sorrendje.