20160112_trailo

TrailO terembajnokság

Beltéri tájékozódási verseny mozgás- és értelmi sérülteknek.

2016. január 23-án 14 órától első ízben rendezzük meg a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség TrailO szakágának terembajnokságát a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában, közvetlenül a Diák Teremtájfutó Budapest Bajnokság után.

A rendezést önkéntes diákok és felnőttek segítik, a részvétel ingyenes, az intézmény akadálymentes.

A résztvevőknek most nem TrailO típusú feladatot kell teljesítenie, hanem a teremtájfutáshoz hasonlóan az iskolában, illetve a tornaeszközökkel berendezett tornateremben végig kell járniuk egy pályát térkép segítségével, érinteni az ellenőrzőpontokat. Terveink szerint az ügyesen mozgó kerekesszékes indulóknak is kihívást jelentő nehezebb és értelmileg akadályozottak számára is teljesíthető (Flex-O) pályákat is kitűzünk. Tehát nem szükséges előzetes tudás, térképismeret a részvételhez!

A Flex-O egy Skandináviában is újdonságnak számító kezdeményezés extra kognitív támogatást igénylő emberek számára. A nálunk leginkább értelmileg akadályozottként, értelmi sérültként címkézett embereken túl a tanulásban akadályozott, autista, mozgássérült vagy más speciális hátránnyal küzdő személyek számára kínálnak kültéri élményt. A tavalyi év legnagyobb tájfutó eseményén pl. úgy alakították ki a pályát, hogy látássérültek számára is érdekes volt a többféle auditív inger miatt. Az elnevezés arra utal, hogy a résztvevők rugalmasan választhatnak a pálya hosszát, felkeresendő pontok számát és az igényelt támogatást (pl.kísérők) illetően.

Ennek egyszerűsített változatát szeretnénk most kipróbálni.

TrailO szakágvezetés