20160331_muzeum

Múzeumlátogatás újratöltve

Aki decemberben kihagyta, most pótolhatja.

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Sportágtörténeti Bizottsága és a Magyar Térképbarátok Társulata 2016. április 8-án pénteken 9 órától múzeumlátogatásokat szervez.

Tervezett program:

  • 9.00: Találkozó a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum bejáratánál
  • 9.10: Előadás és gyűjteménylátogatás a Térképtárban (Hegedüs Ábel)
  • 10.50: Indulás gyalog vagy autóbusszal a Térképészeti Intézetbe.
  • 11.10: Érkezés a Térképészeti Intézetbe
  • 11.20: Tárlatvezetés (Maros Zsuzsa)
  • 13.00: Rendezvény vége

A találkozó a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kapisztrán téri bejáratánál lesz, ez nem a múzeum bejárata a Tóth Árpád sétány felől. Hideg/eső ellen be lehet jönni a kapu alá. (Aki nem jön a Térképészeti Intézetbe, az a program után ingyen átmehet a Hadtörténeti Múzeumba és ott lehet akár zárásig.) Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 16, 16A, 116 autóbuszokkal. A buszok a tér átépítése miatt az Ostrom utcából indulnak, leszállás a Kapisztrán téri megállóban. Autóval a várba fél órára ingyenesen lehet behajtani, de a további tartózkodás nagyon sokba kerül. A környéken is minden hely fizetős.

A második program a Magyar Katonai Térképészet Múzeumának meglátogatása. Ide csoportosan gyalog megyünk át. Aki inkább buszozna, az induljon el idejében, mert a Bécsi kapu térről menetrend szerint 11.04-kor indul egy 116-os busz (óránként jár), amely a Fény utcai piacig megy, ahonnan közel van az Intézet a Szilágyi Erzsébet fasor és az Ezredes utca sarkán.

Aki esetleg csak a második programra jön, az érkezzen idejében, nem kell kint várni, van egy váróhelység bent, ahol be lehet várni a csoportot. A parkolás az Intézet környékén is fizetős és nehéz, a tömegközlekedés igénybevételét javasoljuk.

A programon mindenkit szeretettel látunk.
A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez van kötve.
A második programhoz a személyi igazolvány számot is meg kell adni.

További információ: Hegedüs Ábel (20/9114014, hegedus.abel@mail.militaria.hu)