20160405_ceyoc

Jó szereplés a Közép-Európai Ifi Tornán

Két egyéni és két váltó érem.

A hétvégén 4×6 versenyzővel és 6 kísérővel részt vett a magyar utánpótlás válogatott a Közép-Európai Ifi Tornán. Ez a rendezvény egy új, a csehektől indult kezdeményezés, ami a térség ifi válogatottainak kínálna minden év tavaszán lehetőséget a megmérettetésre. Elsősorban a visegrádi országokra épül a koncepció, de igyekeznek az osztrák, svájci és német szövetséget is bevonni, idén a németekkel kiegészülve öt ország vett részt.

Gera Tibor utánpótlás szövetségi kapitány beszámolója:

“Pénteken egy versenyen kívüli sprinten vettünk részt egy fürdő területén, zömében parkfutás és kevés útvonal választás jellemezte a pályákat. Ez a verseny felnőttben WRE futam is volt sok elit versenyzővel (a magyar WRE versenyekhez képest). Nagyon cudar hidegben futottunk, 4-6 fok volt csak.

Eredmények és térkép megtalálható itt: http://ewgorienteering.org/wre/index.html

Szombaton már a CEYOC középtávú pályáin küzdöttek a fiatalok, egy hegyoldalban a város mellett, sok irtással és bozótossal találkozhattak a sok pontos pályában és sajnos csak keveseknek sikerült kis hibával végig menni a pályán, így nem valami pozitívan érkeztek célba a versenyzőink, de mint kiderült azért sokan értek el szép eredményt a kategóriájukban! Ma már melegebb volt és a nap is sütött, így délre már 12 fok is volt…

Az első hatba került magyar versenyzők:
F 16: Jónás Ferenc 3. hely
N 16: Szuromi Hanga 3. hely
N 18: Vékony Vanda 4. hely (első induló volt)
N18: Pataki Réka 5. hely

Vasárnap a cél és a váltás is a Helfstyn várában volt, ami nagyon látványos volt, de a futók ezért kétszer “másztak” fel a várba. A csehek nagyon elmentek a mezőnytől és minden kategóriában az első két váltó cseh volt, így a többieknek maradtak a további helyezések. A lengyelek és mi is 2-2 harmadik helyet szereztünk, így más nemzet nem is állhatott dobogóra, de a többi a kategóriában is a 4-5. helyeket mi szereztük meg!

Az öt nemzet tornáján a csehek mögött mi lettünk a második helyezettek a nemzetek között (ezért vagyok én is a dobogón).

A verseny honlapja eredményekkel és térképekkel: http://ewgorienteering.org/ceyoc2016/
Szerencsi Ildikó fotói: https://goo.gl/photos/4WvwM6JvBy5kAj567

Köszönet a kísérőknek, akik nélkül nem tudtunk volna részt venni ezen a fontos tornán: Szerencsi Ildikó, Bujdosó István, Viniczai Ferenc, Zsebeházy István és Horváth Jenő gyúró.”