20160414_sportagfejlesztes

Sportágfejlesztési támogatások

Megjelentek a pályázati felhívások.

Az MTFSZ Utánpótlásfejlesztési Bizottsága idén is kiírta sportágfejlesztési pályázatait.

A támogatások legnagyobb szelete továbbra is az edzőtámogatás. Az előző évhez képest lényeges változás, hogy a létszám alapú értékelésnél módosult a pontszámítás rendszere, a tanítványok 4 évre visszamenő minősítési történetét vesszük figyelembe (ugyanakkor az adatlapon nem kell megadnotok a minősítést, azt lekérdezzük a nyilvántartásból). A cél ezzel minél inkább ösztönözni a tanítványok megtartását.

Az edzői pályázatok jelentkezési határideje: 2016. április 30. (szombat). A felhívás és az adatlap az MTFSZ portál adatbankjából is elérhető, ugyanitt fogjuk közzé tenni a támogatási előlegeket: http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/show/dokumentum_id/62/dokkategoria_id/14

A bizottság 2017-től tervezi ennek a pályázatnak az értékelésébe bevonni a szokásos januári edzői konferencián való részvételt. A részleteket később az év folyamán ismertetik, de mindenki számítson rá, és próbálja beütemezni a részvételt.

A korábbi évekhez hasonlóan az MTFSz idén is támogatni kívánja az utánpótlás korúak nyári edzőtáborait. Tavalyi tapasztalatok alapján a kiírást a bizottság kiegészítette azzal, hogy a rendező egyesület rendelkezzen terephasználati engedéllyel a tervezett terepekre.

Az edzőtáborok pályázatait 2016. május 15-ig lehet beküldeni az MTFSz iroda címére. A felhívás az mtfsz.hu honlap adatbankjából is elérhető: http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/show/dokumentum_id/61/dokkategoria_id/14

Fotó: tajbingo.blogspot.hu