20160429_worldcup

Világ kupa beharangozó

Nyolcfős magyar csapat vesz részt Lengyelországban.

Wrocławban rendezik a hétvégén az idei első Világ kupa fordulót.

Szombaton 10 órakor a hétvége egyetlen erdei versenyével, egy középtávú futammal indul a program. A terep meglehetősen szintes, vegyes fedettséggel és helyenként izgalmas sziklaalakzatokkal és domborzati formákkal. Mivel itt nincs selejtező, elég hosszú a rajtlista, a másfél percre csökkentett indítási közzel is három órán keresztül startol majd a mezőny a világranglista helyezések fordított sorrendjében.

Vasárnap egy kétfordulós (délelőtt selejtező, délután döntő) sprintversenyre kerül sor Wrocław Śródmieście városrészében. Mindkét terep teljesen lapos, a selejtezőn a parkos-erdős és az aszfaltos részek aránya fele-fele, míg a döntőnek már 90%-át aszfalton futják. Kategóriánként két selejtező futam lesz, amikből 20-20 versenyző jut az A döntő 40 fős mezőnyébe.

Hétfőn rendezik a záróversenyt, a sprint váltót Trzebnica település belvárosában. Itt már lesznek szintek is, nagyrészt lakott terület és némi park.

A program egyébként megegyezik a jövő évi Világjátékokéval, aminek szintén Wrocław lesz a házigazdája, így a rendezők tesztversenynek szánják a mostani alkalmat.

Összesen 25 ország 260 versenyzője nevezett. A mezőny elég erős, a világranglista első tíz helyezettjéből mindkét nemben hatan állnak rajthoz. A legnagyobb nevek, akik hiányozni fognak: Ida Bobach, Thierry Gueorgiou és Fabian Hertner.

Hazánkat nyolcfős csapat képviseli: Bertóti Regina, Gyurkó Fanni, Kovács Filoména, Szerencsi Ildikó, Bakó Áron, Baumholczer Máté, Fehérvári Dániel, Tugyi Levente; így két váltót is ki tudunk állítani hétfőn.

A verseny honlapja (élő eredmények, TV közvetítés és GPS tracking): http://worldcup2016.pl