20160526_eoc

Bakó Áron a középtávú döntőben

Daniel Hubmann kiesett.

A pihenőnap után ma a középtávú selejtezőre került sor Horní Údolí térségében. A pályák downhill jellegűek voltak, a rajt 140 méterrel volt magasabban, mint a cél. Nagy sebességgel lehetett haladni, a zöld részekben azonban lecsökkent a láthatóság, és a részletgazdag területeken le kellett lassítani a biztos pontfogás érdekében.

A nőknél Dana Šafka Brožková, Cat Taylor és Judith Wyder nyerték a futamokat 25 perc körüli idővel a 3,3 km-es pályákon. A magyar lányok közül Szuromi Luca állt a legközelebb a bejutáshoz, két és fél perccel maradt le, volt is egy ekkora hibája, de végül 26. lett. Viniczai Csenge és Péntek Gréti 29. lett a futamában.

A férfiaknál óriási meglepetésre a futamában utolsónak rajtoló Daniel Hubmann nem tudott bejutni, 19. lett. Pályafutása során először történt ilyesmi, egy biztonsági futással próbálkozott a sűrű program miatt, de becsúszott neki néhány hiba is a lassabb tempó mellett. Pont az ő futamában sikerült a döntőbe kerülés Bakó Áronnak a 16. helyen. A futamokat Johan Runesson, Carl Godager Kaas és Matthias Kyburz nyerték. Baumholczer Máté a 26., Fehérvári Dániel a 31., Liszka Krisztián a 37. helyen végzett.

Holnap 12:30-tól következik a döntő, Áron 13:51-kor rajtol.