20160527_etoc

Miháczi Zoltán Európa-bajnoki negyedik helyezett!

A TempO döntőben született a siker.

A váltó után került sor az első egyéni számra a TrailO EB-n, a TempO-ra. A két fordulót egy nap alatt bonyolították le, délelőtt rendezték a selejtezőt Zlaté Horyban, délután pedig a döntőt a váltóról már ismerős Jeseník Lázněben.

A két selejtező futamban összesen 87-en indultak (a Para és Open kategória ebben a számban együtt versenyez) a hatpontos pályán, és 18-18 versenyző került az A döntőbe. A magyarok közül Bíró Fruzsina a 17., Miháczi Zoltán a 18. helyen kvalifikált, Fehér Ferenc a 35. helyen zárt.

Délután a döntőben már hét pont volt, amiből az utolsó ismét nyilvános volt. Az állomásokat nagyon közel helyezték el egymáshoz, így a versenyzőknek nem nagyon volt idejük pihenni közöttük. A nehéz pontokon Miháczi Zoltán kitűnően koncentrált, az utolsón például 21 másodperc alatt adta meg a hibátlan megoldást. Végül Pavel Kurfürst (Szlovákia), Martin Jullum (Svédország) és Ján Furucz (Szlovákia) mögött a negyedik helyet szerezte meg, ezzel a szakág legjobb eredményét szállította és a pódiumra is felállhatott! Bíró Fruzsina a 27. helyen végzett.