20160527_eoc

Alexandersson és Kyburz is dupláztak

Bakó Áron a 46. helyen végzett.

Az Európa-bajnokság utolsó két versenyére egy helyszínen, Černá Vodaban kerül sor pénteken és szombaton. A terep egy tipikus kemény és technikás cseh terep, vegyes láthatósággal és futhatósággal, mocsarakkal és sziklás területekkel.

A nőknél Tove Alexanderssonnak nem volt ellenfele, gyakorlatilag végig vezetve, hatalmas, 2’13″-es előnnyel verte a mezőnyt. Judith Wyder a harmadik pontra hibázott bő két percet és visszaesett a 38. pozícióba, majd kilenc átmenetet megnyerve kapaszkodott vissza a végén a második helyre. A harmadik helyre a finn Marika Teini jött be, akinek ez volt élete első dobogója felnőtt világversenyen.

A férfiaknál a sprint döntőhöz hasonlóan alakultak az események: sokáig a középmezőnyben induló Gustav Bergman vezetett, akit végül az utolsóként induló Matthias Kyburz előzött meg. A svájci most is lassabban kezdett, a pálya második felében gyorsult fel, és végül 34 másodperc előnnyel győzött. A harmadik helyre a tavalyi világbajnokságon a számban meglepetésre ezüstöt szerző Lucas Basset jött be. Bakó Áron jó kezdés után csúszott hátrébb, és végül a 46. helyezést érte el.

A B döntőben Szuromi Lica 18., Péntek Gréti 23., Viniczai Csenge 31.; Fehérvári Dániel 24., Baumholczer Máté 33., Liszka Krisztián 40. helyen végzett.

Holnap a váltóval ér véget az EB, 10:00-kor rajtolnak a férfiak, 12:00-kor a nők. A magyar váltók Baumholczer Máté, Bakó Áron, Liszka Krisztián; Tugyi Levente, Fehérvári Dániel, Bugár Gergely; Weiler Virág, Péntek Gréti, Szuromi Luca összállításban indulnak.