20160530_worldcup

Alexandersson és Kyburz vezetik a Világ kupát

Öt verseny után.

Az elmúlt héten lezajlott Európa-bajnokság egyben a Világ kupa második fordulója is volt. Az első, lengyelországi forduló két futama után az EB egyéni számának döntői (sprint, hosszútáv, középtáv) is beszámítottak a pontversenybe. Az összesen tíz futamos sorozat így most a felénél jár, a VB egyéni számai mellett az októberi svájci forduló két versenye van még hátra.

A nőknél Tove Alexandersson került lépéselőnybe Judith Wyder-rel szemben, jelenleg 43 pont az előnye. A harmadik helyen álló Maja Alm már 115 pontos hátrányban van az elsőhöz képest. A magyarok közül Weiler Virág tíz, Gyurkó Fanni kilenc, Szerencsi Ildikó két pont gyűjtött eddig.

A férfiaknál Matthias Kyburz előnye tetemes, 100 pont feletti, így akár még egy nullázás is belefér neki. Ezen a nullázáson legnagyobb ellenfele, Daniel Hubmann már túl van az EB középtávú kieséssel. A dobogó harmadik fokára Gustav Bergman kapaszkodott fel az Európa-bajnokságon szerzett két második helyével.

Az EB-n a középtávú döntő (az utolsó Világ kupa futam) eredményhirdetése után kapták meg az élen állók az IOF-től az ezt jelképező sárga trikót.