20160612_eob

Szerencsi simán, Baumholczer szorosan nyert

Ennél már nem lehet szorosabb.

Zsana térségében rendezte a Maccabi VAC tájfutó szakosztálya az éjszakai bajnokságot. Az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a rendezvényt, mivel a verseny elején egy zivatar áztatta a versenyközpontul szolgáló Oázis-tanyát, némi villámlással is ijesztgetve a mezőnyt. A terep hozta a tipikus dél-alföldi jellegzetességeket, talán a szokásosnál több sárgával.

A nőknél a pálya első harmadában Zsigmond Száva stabil futással vezetett, majd egy hibája után Szerencsi Ildikó állt az élre. A pálya közepén az egyperces lemaradásban levő Weiler Virággal felváltva nyerték az átmeneteket, ám ekkor Virágnak becsúszott egy kisebb és egy nagyobb hiba is, így Ildikó kilenc percre ellépett, és az előnyéből hét percet a célig megőrzött. A harmadik helyre Károlyi Hanga jött be.

A férfiaknál újabb izgalmas összecsapást láthattunk Baumholczer Máté és Bakó Áron között. A pálya elején Áron hibáinak köszönhetően ötperces hátrányba került, és a különbség sokáig nem is változott. A táv háromnegyedénél becsúszott Máténak egy kétperces hiba, majd az utolsó átmeneteken egy újabb és még a gyűjtőt is elrontotta, ezzel két másodpercre olvadt az előnye, aminek a felét még a befutón elvesztette. Végül úgy nyerte meg a versenyt a lehető legkisebb különbséggel, hogy a rajttól a célig ő állt az élen. A bronzérmet Kovács Ádám szerezte meg, három és fél perccel a vezető páros mögött.

Szorosan alakult a juniorok versenye is: a lányoknál Péntek Gréti győzött tíz másodperces különbséggel Goldmann Júlia előtt, a harmadik Liszka Eszter lett; a fiúknál pedig Dalos Máté öt másodperccel előzte meg Peregi Dánielt és negyvennel Porgányi Márkot.

Az ifik között már magabiztosabbak voltak a bajnokok: Sárközy Zsófia nyolc-, Horváth Csongor másfél perces előnnyel verte a mezőnyt; a további dobogósok Gárdonyi Csilla és Apró Vivien, illetve Rácz Zoltán és Egei Patrik lettek.

A szenior bajnokok:
N35: Gábor Anita
N40: Bótor Barbara
N45: Németh Zsoltné
N50: Kármán Katalin
N55: Jenővári Gabriella
N60: Fent Marianne
N65: Lux Ágnes
N70: Hanusz Mária
F35: Vajda Balázs
F40: Dénes Zoltán
F45: Paróczi Zsolt
F50: Viniczai Fernc
F55: Szlatényi Ferenc
F60: Spiegl János
F65: Bacsó Attila
F70: Jelinek István
F75: Varga György
F80: Dudás István