20160627_kob

Szerencsi Ildikó és Bakó Áron a középtávú bajnokok

Három pécsi arany a fiataloknál.

Első alkalommal rendeztek magyar bajnokságot külföldön, a Tipo TKE és a besztercebányai ŠK Hadveo együttműködésében a szlovák-magyar közös Középtávú és Váltó OB-t. A helyszín fő vonzerejét jelentő részletgazdag, szintes és nehezen futható terep valóban nagy kihívást jelentett a mezőny számára, a legtöbb kategóriában tízperces kilométerekkel aranyat lehetett nyerni.

Így volt ez a szombati középtávú bajnokságon a  felnőtt nőknél is, Szerencsi Ildikó (Szegedi VSE) szűk egy perc előnnyel húzta be idei második bajnoki címét Kovács Filoména (Pécsi VSK) és Weiler Virág (Tabáni Spartacus) előtt, akik között csak három másodperc volt a különbség.

A férfiaknál folytatódott Bakó Áron (Spari) és Baumholczer Máté (PVSK) küzdelme, zsinórban a hetedik egyéni bajnokságon végeztek az első két helyen. Mivel a szoros versenyt az Éjszakai OB után már nem lehetett fokozni, ezért ezúttal el is maradt. Áron a pálya elejétől jobb volt Máténál és végül közel kétperces előnnyel győzött. Harmadik helyre a tavaly szintén bronzérmes Gösswein Csaba (Postás)  jött be, aki a táv harmadáig még vezetett is.

Az utánpótlás kategóriákban nagyrészt a nyári világversenyekre készülő csapattagok domináltak, helyenként nagy különbséggel. A bajnoki címeket Czakó Boglárka, Szuromi Hanga, Sárközy Zsófia, Viniczai Csenge; illetve Szuromi Áron, Horváth Csongor, Zacher Márton, Tóth Adrián söpörték be. Ezzel a PVSK három, a MOM két aranyat is gyűjtött a fiatalok között; egy-egy elsőség jutott a Mazsola TTSE-nek, a Tabáni Spartacusnak és a Tipo TKE-nek.

Fotó: Máthé István