20160627_vob

Spari henger a Váltó OB-n

Mindkét felnőtt kategóriát megnyerték.

Az előző napi Középtávú OB-val azonos terepen került sor a váltóbajnokságra. A null-időt egy felhőszakadás miatt fél órával el kellett halasztani, ezután már zavartalanul zajlott a verseny. Az előző napi kilométer átlagokból már sejteni lehetett, hogy a győztes idők meg fognak nyúlni. Ezzel együtt a mezőnyök is eléggé szétszakadtak, igazi befutócsatára nem is volt példa.

A nőknél a Tabáni Spartacus Károlyi Hanga – Néda Ágnes – Weiler Virág összeállításban simán nyert, minden váltáskor ők álltak az élen és végül 21 perc előnnyel nyertek. Második helyre a körönként egyre előrébb kerülő Göcsej KTFE jött be Császár Éva – Szivák Ildikó – Bertóti Regina felállásban. Mögöttük már szorosabb volt a verseny a harmadik helyért, amit a SZVSE (Szerencsi Dóra – Nagy Virág – Szerencsi Ildikó) húzott be .

A férfiaknál változatosabban alakult a verseny. Az első futóknál Zacher Márton a Spari kettes váltójából több, mint három perc előnnyel érkezett két MOM-os csapat előtt, több dobogóesélyes csapat (Spari 1., PVSK, SZVSE) a derékhadban ragadt 7-10 perces lemaradásban. A második kör végén is a Spari 2. vezetett, két perccel követte a MOM és hárommal a Diósgyőri TC, de szépen feljött a Spari 1. is öt és fél percre. A befutó embereknél aztán Bakó Áron volt ellenállhatatlan: a nap legjobb idejét futva tört az élre és végül másfél perc előnnyel szerezte meg a bajnoki címet (csapattársai Peregi Dániel és Liszka Krisztián). A Sparis elsőség nem igazán volt veszélyben, mivel a második helyen is ők végeztek (Zacher Márton, Bugár Gergely, Morandini Viktor); a bronzérmes MOM (Zsebeházy István, Kisvölcsey Ákos, Miavecz Balázs) már ötperces távolságban volt. Ezzel a Spari zsinórban negyedszer nyerte meg a váltóbajnokságot a felnőtt férfiak között. Érdekesség, hogy a tavalyi bajnok váltóból idénre csak Bakó Áron maradt meg, Bugár Gergely és Morandini Viktor most a kettes váltóban futottak.

A Tabáni Spartacus a fiatalok között is begyűjtött két elsőséget. Ez rajtuk kívül a PVSK-nak sikerült még, a négy további győzelmen négy klub osztozott.

Az utánpótlás bajnokok:
N14: Veszprémi Honvéd (Papp Viktória, Lantai Lili, Lantai Anna)
N16: Pécsi Vasutas (Kovács Gréta, Viniczai Judit, Szuromi Hanga)
N18: Hegyvidék-MOM (Iván Eszter, Gárdonyi Csilla, Sárközy Zsófia)
N20: Pécsi Vasutas (Becze Rita, Szuromi Luca, Viniczai Csenge)
F14: Tabáni Spartacus (Klement Kelén, Tálas Soma, Bujdosó Zoltán)
F16: Szegedi Vasutas (Kovács-Deák Zsombor, Győri Bertalan, Jónás Ferenc)
F18: Tabáni Spartacus (Ormay Mihály, Kálmán Erik, Egei Patrik)
F20: Tipo TKE (Hajdu Erik, Tóth Adrián, Dalos Máté)