20160713_jwoc

Hat magyar a döntőben

Viniczai Csenge harmadik helyen jutott be.

A világbajnokság egyetlen selejtezőjét rendezték ma középtávon. A nemenként három futamból 20-20-20 versenyző került az A döntőbe. A downhill jellegű pályák (a rajt 150 méterrel volt magasabban a célnál) folyamatos koncentrációt igényeltek. Az esélyesek gond nélkül hozták a kötelezőt. A magyarok várakozáson felül szerepeltek: a csapat fele döntős, további két versenyző pedig a bosszantó legjobb kieső helyen végzett.

A lányoknál az első futamot a hosszútáv ezüstérmese, a hazai Valerie Aebischer nyerte; Szuromi Luca a 14. helyen jutott be, Goldmann Júlia a 29. lett.

A második futamban a tavalyi második, a svéd Johanna Öberg végzett az élen. Itt született a nap legjobb magyar helyezése, Viniczai Csenge a harmadik helyen került a fináléba. Sárközy Zsófiának hét másodperc hiányzott a bejutáshoz, holtversenyben a 21. lett.

A harmadik futamban Simona Aebersold esélyeshez méltó, bő egyperces különbséggel nyert. Weiler Virág 20. helyezése döntőt ért, Péntek Gréti tőle 45 másodperccel elmaradva a 26. helyen végzett.

A fiúknál az első futamban a címvédő, tavaly minden erdei számban győztes, de idén a hosszútávon betliző finn Olli Ojanaho győzött. A hazai Thomas Curiger ma is második lett, mint a héten eddig mindig. Zacher Márton simán került a döntőbe a 14. helyen; Miavecz Balázs viszont balszerencsésen első kieső lett, mindössze öt másodpercre a bejutástól.

A második futamot Joey Hadorn nyerte, ezzel továbbra is száz százalékos teljesítményt mutat fel a VB-n. Ormay Mihály a huszadik helyen kvalifikált, egy másodperccel előzve finn ellenlábasát; Egei Patrik a 32. helyre ért oda.

A harmadik futamban a két eddigi számban egyaránt bronzérmes svéd Isac von Krusenstierna lett az első. Honfitársával, Simon Imark-kal majdnem két percet adtak a mezőnynek. Dalos Máté egy remek 10. hellyel biztosította a helyét a döntőben, Peregi Dániel a 41. helyen zárt.

Csütörtökön következik a döntő reggel 9-kor kezdenek az alacsonyabb döntők, 10-től rajtol a lányok, 11-től a fiúk A döntője.

Fotó: JWOC