20160803_wuoc

Baumholczer Máté nyolcadik középtávon

A svédekhez került mindkét arany.

Az utolsó egyéni számot, a középtávot rendezték ma a Főiskolás Világbajnokságon a Bükk egyik legjobb töbrös terepén, Jávorkúton. Az utóbbi években megsűrűsödött bozótos részekben megforgatott technikás pályákon csapott össze a mezőny.

A nőknél Lilian Forsgren és Andrine Benjaminsen között csak hat másodperc döntött az előbbi javára. A norvég a pálya nagyobb részében gyorsabb volt, de a svéd kevesebbet hibázott, ezzel tudott nyerni. A harmadik helyezett, immár harmadik érmét begyűjtő cseh Denisa Kosova már több, mint két perccel lemaradva következett.

Sokáig nagyon jól állt a versenyben Viniczai Csenge, a második ponton még vezetett is, a pálya nagy részén a negyedik-hatodik helyen haladt, ám az egyik utolsó pontra elkövetett paralell hibával elvesztett három percet, így a 15. helyen zárt. Károlyi Hanga a 42., Kovács Filoména a 43., Becze Rita a 70. helyen végzett.

Viniczai Csenge

A férfiaknál ismét a svédek domináltak, négy futójuk került az első hatba, és kettő a dobogóra. Itt is szorosan alakult a verseny, Oskar Sjöberg tizenkét másodperccel végzett a cseh Pavel Kubat előtt, újabb huszonöt másodperc lemaradással a hosszútávon szintén bronzérmet szerző Johan Runesson jött be.

Baumholczer Máté egy nyolcadik hellyel megszerezte a magyar csapat első egyszámjegyű helyezését. A pálya utolsó harmadában a legjobbak tempóját futotta, és került egyre előrébb. Liszka Krisztián 37., Kovács Bertalan 48., Bugár Gergely 90. helyezést érte el.

Baumholczer Máté

Holnap a váltóval ér véget a VB, 10:00-kor kezdenek a lányok (Weiler Virág, Kovács Filoména, Bertóti Regina illetve Viniczai Csenge, Károlyi Hanga, Becze Rita), 11:30-kor a fiúk (Tugyi Levente, Baumholczer Máté, Bakó Áron illetve Liszka Krisztián, Kovács Bertalan, Bugár Gergely).

Fotó: Máthé István, WUOC sajtó