A Világ kupa állása a világbajnokság után

Az első három helyen nincs változás.

A Felnőtt Világbajnokság volt egyben a Világ kupa idei harmadik fordulója a négyből. Korábban Lengyelországban rendezték az első kört (középtáv és sprint), a második pedig az Európa-bajnokság volt.

A VB egyéni versenyei után nem változott a sorrend a dobogós helyezések tekintetében. A nőknél Tove Alexandersson megerősítette az első helyét Judith Wyder előtt, 100 pont fölé növelve az előnyét. A harmadik továbbra is Maja Alm, aki hozott 15 pontot Wyderen a VB futamain. A legnagyobb előrelépők a jól sikerült világbajnokság után Natalia Gamperle (12 helyet javítva negyedik) és Anasztázia Gyenyiszova (36 helyet javítva a tizenötödik). Gyurkó Fanni a 46. helyen áll 50 ponttal, Weiler Virág a 68. helyen 25 ponttal, Bertóti Regina és Szerencsi Ildikó pedig a 99. helyen 3 ponttal.

A férfiaknál is hízott a vezető Matthias Kyburz előnye, átlépve a 100 pontos határt. Daniel Hubmann hasonlóan megnyugtató különbséggel előzi Gustav Bergmant. Olav Lundanes a VB-s remekléssel előretört a negyedik helyre, már csak 8 pontra van a dobogótól. A legnagyobb előrelépést Lucas Basset (huszonegyedikről a kilencedikre) és Vojtech Král (huszadik helyről a tizenegyedikre) mutatták fel. Bakó Áron 13 pontja a 93. helyhez elég.

Minden Világ kupa fordulóban rendeznek sprint váltót, aminek külön eredményhirdetése lesz év végén. Izgalmasan alakul a verseny, mivel a svájciak és a dánok jelenleg pontegyenlőséggel vezetnek. Az oroszok már 90 pontos lemaradással állnak a harmadik helyen.

A Világ kupa zárófordulójára október 14-16-án kerül sor Svájcban, sprint váltót, hosszútávú és sprint egyéni futamokkal.

A Világ kupa jelenlegi állása megtekinthető itt: ranking.orienteering.org/WorldCup

Fotó: orienteering.org