Weiler Virág és Bakó Áron a sprint bajnokok

A Tabáni Spartacus négy aranyat nyert.

Gyöngyös volt a házigazdája az idei sprint bajnoki hétvégének, ami a szombati Rövidtávú OB-val vette kezdetét.

A délelőtti selejtezőt lakótelepi környezetben, pörgős pályákon rendezték, a dobogóra esélyesek gond nélkül jutottak a döntőbe. A délutáni fináléra átköltözött a belvárosba a mezőny, ahol a kapualjak beazonosítása jelentette a fő feladatot.

A nőknél Weiler Virág bizonyította, hogy nem véletlenül szerepelt kitűnően a junior és a felnőtt világbajnokságon is ebben a számban, nagy fölénnyel nyerte a versenyt. A 28 átmenetből 21-ben ő futotta a legjobb időt, és végül több, mint egy perces előnnyel győzött és húzta be első felnőtt egyéni bajnoki címét. Mögötte már szorosabban alakult a verseny, Bertóti Regina lett a második, tizenkét másodperccel szorítva a dobogó legalacsonyabb fokára a pálya harmadánál még vezető Szerencsi Ildikót.

A férfiaknál Bakó Áron aratott szinte rajt-cél győzelmet, a kettes ponttól végig vezetett. Tizenkilenc másodperccel végzett mögötte Tugyi Levente, aki két kisebb hibától eltekintve végig partiban volt Áronnal és összességében több győztes átmenetet tudott felmutatni (tizenötöt ő nyert a harmincból, Áron csak tízet). Ezzel megszakadt az a tavalyi Hosszútávú OB óta hét bajnokságon át tartó sorozat, hogy mindig Bakó Áron és Baumholczer Máté végeznek az első két helyen. Máté hét másodperccel követte Leventét a harmadik helyen, így végül a felnőtt VB-n résztvevő csapat tagjai alkották a dobogót.

Az utánpótlás kategóriákban a Tabáni Spartacus volt az egyetlen egyesület, aki duplázni tudott, így a két felnőtt kategóriával együtt összesen négy bajnoki címet szereztek, a további hat elsőség hat különböző klubhoz került.

F14: Bujdosó Zoltán (Tabáni Spartacus)
F16: Horváth Csongor (Mazsola TE)
F18: Zacher Márton (Tabáni Spartacus)
F20: Dalos Máté (Tipo TKE)
N14: Kishanti Petra (Zselic TFSE)
N16: Gárdonyi Csilla (MOM)
N18: Vékony Vanda (ARAK)
N20: Szuromi Luca (PVSK)

Fotó: Máthé István