Összetett bajnokság 2016.

Állás az ONEB előtt.

Az MTFSZ Versenybizottsága közzétette az összetett bajnokság állását a bajnoki kategóriákban a Rövidtávú OB után.

Mivel már csak egy egyéni bajnokság van hátra, a vasárnapi normáltávú, érdemes áttekinteni, hogy melyik kategóriában ki érhet oda az első helyre a végén.

A felnőtt nőknél Weiler Virágnak meg kell vernie Szerencsi Ildikót az összetett elsőség megszerzéséhez. Kovács Filoména és Bertóti Regina azonos helyezési ponttal állnak a harmadik helyen, köztük az ONEB fogja eldönteni a sorrendet.

A férfiaknál Bakó Áron és Baumholczer Máté pontjait is két első és egy második hely adja, ha megint ők végeznek az első két pozícióban (mint az elmúlt két évben majdnem minden bajnokságon), akkor ki-ki alapon dől el az összetett verseny. Ugyanannyi pontja van a harmadik helyen Zsebeházy Istvánnak és Liszka Krisztiánnak, köztük is a vasárnapi verseny lesz a szétlövés, amennyiben az első hatba kerülnek.

A junior lányoknál Szuromi Luca van két helyezési pontnyi előnyben Viniczai Csengével és Péntek Grétivel szemben, itt még bármi előfordulhat. A fiúk között Dalos Máté vezet, egy ponttal előzve Peregi Dánielt és hárommal Porgányi Márkot, úgyhogy itt is szoros a verseny.

Ifiben a lányoknál Sárközy Zsófia három arany- és egy bronzéremmel már bebiztosította az összetett elsőséget, Vékony Vanda két pont előnnyel várja Pataki Rékával szemben a második helyért menő csatát. A fiúknál a három bajnokságot nyerő Zacher Mártonnak nagyot kéne betliznie, hogy elveszítse az összetettet, még egy hatodik hely is elég a sikerhez. Egei Patrik és Ormay Mihály között pedig az ONEB dönt majd a második helyről.

Serdülőben a lányok között Szuromi Hanga és Gárdonyi Csilla kiemelkedik a mezőnyből, eddig azonos ponttal állnak, így köztük is a vasárnapi verseny lesz a mérvadó. A fiúknál Horváth Csongor eddig százszázalékos, három ponttal vezet Demeter Ambrus és Jónás Ferenc előtt.

A gyerekek mezőnyében a lányoknál Czakó Boglárka, Kishanti Petra és Zempléni Lilla a sorrend (3-5-6 pont), a fiúknál Bujdosó Zoltán három ponttal vezet Klement Kelén és Gönczi Péter előtt.

A két legfiatalabb kategóriában nincs kieső eredmény, mindhárom bajnokságon (középtáv, rövidtáv, normáltáv) helyezést kell szerezni az összetett helyezéshez; azokban a kategóriákban, ahol van hosszútávú és éjszakai bajnokság is, a négy legjobb eredmény számít az öt lehetségesből.

A teljes táblázat megtekinthető itt.

Fotó: MOM (tavalyi ifi dobogósok)