Sima győzelmek

A Hegyvidék-MOM és a Tabáni Spartacus az egyesületi váltóbajnokok.

A Tabáni Spartacus rendezte az idei Egyesületi Váltóbajnokságot Csákberény központtal. A bajnoki hétvégére egy igazán kemény terepet választottak a  rendezők: mély völgyek, helyenként rengeteg sziklával, emellett a futhatóság és a láthatóság is sok helyen korlátozott. A szintkülönbség minden pályában meghaladta a hegymászás határát jelentő 5%-ot a távhoz képest.

Már megszokhattuk, hogy a verseny állása csak a harmadik futók beérkezésekor válik követhetővé, mivel az első három pozícióban szabad sorrendben futható a 14-es, 16-os és 18-as pálya. Utána viszont fej-fej mellett haladnak a váltók, mivel a végére maradt 20-as és 21-es pálya egymás kombinációja.

A női kategóriában már a harmadik kör végén elég nagy különbségek alakultak ki, a MOM majdnem tíz perccel vezetett a PVSK és húsz perccel a SZVSE előtt és a további helyeken is öt-tíz perces ugrásokkal követték egymást a váltók. Innentől kezdve minimális változásokat jegyezhettünk fel, a mezőny eleje anélkül teljesítette a pályát, hogy ellenféllel találkozott volna. A legfontosabb történés az volt, hogy a negyedik futók között a 47 éves Viniczainé Kovács Ildikó felhozta a harmadik helyre a PVSK-3 váltóját, így végül a MOM mögött két pécsi alakulat végzett a dobogón. A további helyekre a SZVSE, a Tabáni Spartacus és a Salgótarjáni Dornyay értek oda. A MOM bajnoki címével a PVSK nagy sorozata szakadt meg, mivel az utóbbi hat alkalommal mindig ők nyerték az egyesületi váltót.

A férfi kategória dobogója

A férfiaknál három futó után három Sparis váltó jött elöl, a negyedik PVSK már 12 perc lemaradással érkezett. A negyedik körben maradt a nyolc perces különbség a két Sparis váltó között az első két helyen, tízperces szünet után érkezett a PVSK, szorosan nyomában a Diósgyőrrel és a Spari hármas váltójával. A befutó embereknél Bakó Áron és Liszka Krisztián simán behozta az első két helyen a Sparit, Baumholczer Máté pedig megszerezte a bronzérmet a PVSK-nak. Az első hatba a Spari harmadik váltója, a Diósgyőr és a SZVSE fért még be.

A bajnok váltók:
Női: Hegyvidék-MOM (Czakó Boglárka, Gárdonyi Csilla, Zempléni Lilla, Kézdy Borbála, Sárközy Zsófia)
N120: Zalaegerszegi TC (Uhlir Tímea, Bokros Andrea, Porgányiné Henrich Piroska)
N150: Tipo TKE (Lux Andrea, Horváth Magda, Wengrin Ágnes)
Férfi: Tabáni Spartacus (Zacher Márton, Egei Balázs, Bujdosó Zoltán, Ormay Mihály, Bakó Áron)
F170: Törekvés SE (Korcsok Pál, Zakariás Péter, Néda László, Nagy István)
F230: (Kerényi Dénes, Balla Sándor, Vankó Péter, Muliter Gábor)

Fotó: Kocsik Árpád, VHS