Szerencsi Ildikó és Bakó Áron a normáltávú bajnokok

Az utánpótlás kategóriákban a Tabáni Spartacus három aranyat nyert.

A szombati Egyesületi Váltó OB-val azonos helyszínen került sor az utolsó egyéni bajnokságra, a normáltávúra. A terep keménysége az előző napi verseny alapján már nem okozott meglepetést.

A nőknél Szerencsi Ildikó (SZVSE) magabiztosan, több, mint ötperces különbséggel nyerte a versenyt. Az elrontott egyes pont után az ötös ponton vette át a vezetést, és utána végig az élen maradt. Döntőnek bizonyult, hogy a verseny leghosszabb átmenetét, a 2.5 km hosszú négyest két perccel megnyerte egy, a mély völgyeket elkerülő útvonallal. Ezzel a győzelemmel zsinórban ötödik ONEB aranyát vehette át. Mögötte szorosan alakult a verseny, a második-negyedik helyen végzőket, sorrendben Kovács Filoménát (PVSK), Bertóti Reginát (Göcsej KTFE) és Weiler Virágot (Tabáni Spartacus) csupán tizenöt másodperc választotta el egymástól.

A férfiaknál Bakó Áron (Tabáni Spartacus) elsősége is meggyőző volt, ő már a második ponton az élre állt és végül három és fél perces előnnyel nyerte első felnőtt normáltávú bajnoki címét. Itt is a dobogó alsóbb fokain volt szoros az állás: Baumholczer Máté (PVSK) két másodperccel verte a hosszú átmenetet (a férfiaknak a tizenkilences pontra volt egy bő két kilométeres átmenetük) megnyerő és ezután a pálya végét leggyorsabban teljesítő Liszka Krisztiánt (Tabáni Spartacus).

Juniorban Szuromi Luca (PVSK) nyolc perccel megverte a mezőnyt, a fiúknál a salgótarjáni Stork Mihály elsősége meglepetés.

Ifiben Néda Ágnes (Tabáni Spartacus) megelőzte az esélyesebb válogatottakat, a fiúknál az első négy helyen Sparisok végeztek másfél percen belül, Ormay Mihály lett a bajnok.

Serdülőben Szuromi Hanga (PVSK) és Jónás Ferenc (SZVSE) is magabiztosan nyert.

A gyerek kategóriában a lányoknál Zempléni Lilla (MOM) a nap legszorosabb versenyében lett első (az első három tizenöt másodpercen belül volt), a fiúknál Bujdosó Zoltán (Tabáni Spartacus) a rajttól a célig vezetve győzött.

A szenior bajnokok:
N35 – Sárecz Éva (Zalaegerszegi TC)
N40 – Nagy Krisztina (BEAC)
N45 – Wengrin Ágnes (Tipo TKE)
N50 – Kármán Katalin (Hegyisport Szentendre)
N55 – Muzsnai Ágota (Hegyisport Szentendre)
N60 – Fent Marianne (ARAK)
N65 – Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules)
N70 – Cser Krisztina (Tabáni Spartacus)
F35 – Gyalog Zoltán (Tabáni Spartacus)
F40 – Nagy István (Törekvés SE)
F45 – Marton János (Hidegkúti Spartacus)
F50 – Egei Tamás (Tabáni Spartacus)
F55 – Gyulai Zoltán (Megalódusz SE)
F60 – Dosek Ágoston (Orvosegyetem SC)
F65 – Boros Zoltán (Hegyisport Szentendre)
F70 – Jelinek István (Postás SE)
F75 – Varga György (POEÜ)
F80 – Dudás István (OrvosegyetemSC)

Fotó: Kocsik Árpád