20161023_pwt

Szerencsi Ildikó váltógyőzelme a Park World Touron

Pekingben megkezdődött az idei sorozat.

Huszadik évfordulóját ünnepli idén a Park World Tour. Az 1996-ban a finnországi Vasaban indult sorozat már 16 országban járt és 40 ország több, mint 500 képviselője állt rajthoz ezeken a versenyeken. Idén már tizedik alkalommal rendezik Kínában a Park World Tourt, ezzel a keleti ország toronymagasan a legtöbbször szereplő helyszín a verseny történetében.

Az idei PWT október 23. és 29. között zajlik összesen hat futammal: három sprint mellett egy középtáv és egy szupersprint alkotja az egyéni futamokat, nyitószámként pedig egy sprint váltót rendeztek. A kétfős vegyesváltókban mindenki kétszer futott lány-fiú-lány-fiú sorrendben, így alakult ki a négykörös verseny. A terep egy lapos parkerdő volt, ahol nagy sebességgel lehetett haladni és emiatt belehibázni.

A verseny szorosan alakult, többször változott az állás az élen és végül az első négy váltó nyolc másodpercen belül ért be. A végén magyar sikernek örülhettünk, ugyanis Szerencsi Ildikó az észt Timo Silddel az oldalán megnyerte a versenyt! A Weiler Virág – Tugyi Levente páros pedig a hetedik helyen végzett.

További részletek a PWT honlapján: http://www.p-w-t.org/