20161030_pwt

Park World Tour egyéni versenyek

Szerencsi Ildikó kétszer is negyedik lett

Véget ért az idei Park World Tour, amit Pekingben rendeztek és a szép magyar sikerrel végződött váltó után négy egyéni versennyel folytatódott.

Hétfőn a pekingi botanikus kertben került sor az első egyéni futamra, ami eléggé erdei (szint és sziklák is voltak) jellegűre sikerült, ennek ellenére voltak útvonalválasztási lehetőségek.

Kedden a Garden Expo Parkban következett a második verseny, ami kínai bajnokság és világranglista verseny is volt egyben. Ez az izgalmas terep kapta a legtöbb pozitív visszajelzést a versenyzőktől.

Szerdán újabb WRE futammal folytatódott a program, ezúttal középtávon (1:10 000-es méretarányú erdei jelkulcsú térképpel) az olimpiai park erdeiben, nem messze a Madárfészek Olimpiai Stadiontól. A környezet miatt ez a verseny is inkább egy erdei sprintre emlékeztetett a sok út és mesterséges objektum miatt.

Két pihenőnap és néhány promóciós esemény után szombaton rendezték az utolsó versenyt Pekingtől 60 km-re, egy az eddigiektől erősen eltérő terepen. A pályák első fele jól futható erdőben haladt, majd egy kiszárad folyómedren való átkelés után egy hotel parkjában futották a második kört.

A nőknél mind a négy futamot a regnáló sprint világbajnok Maja Alm nyerte, a sprinteken egy perc körüli különbséggel, a középtávon hárommal. Mögötte már változatosan alakultak az eredmények, a brit Alice Leake gyűjtött két ezüstöt és a kínai Huao Shuang is kétszer lett dobogós. Továbbra is remekül szerepelt Szerencsi Ildikó, aki két negyedik és két nyolcadik helyet gyűjtött be és Weiler Virág, aki rendre a hetedik-tizedik helyen végzett.

A férfiaknál szorosabban alakultak a versenyek, volt amikor tizedmásodpercek döntöttek a dobogós helyek sorsáról. Johan Runesson és Yannick Michiels nyerték az első két versenyt, az utolsó kettőt pedig Frederic Tranchand. A fiatal új-zélandi Tim Robertson állhatott a legtöbbször a dobogóra, háromszor. Tugyi Levente 20-25. helyezéseket ért el.

A sorozat honlapja: http://www.p-w-t.org/