25 éves a Zalaegerszegi Tájfutó Club

Ünnepi közgyűlés, kiállítás és könyvbemutató.

Hivatalosan csak áprilisban lesz 25 éves, hogy megalakult a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club, de a versenyidőszakban kevesebb idő jut az ünneplésre, ezért a klub vezetése a közelmúltban ünnepség keretében emlékezett meg a jubileumról. Az egész napos program keretében ünnepi közgyűlésre, kiállításra, könyvbemutatóra és egy állófogadásra invitálták a klub jelenleg és egykori tagjai mellett a támogatókat, segítőket és a partnerszervezetek vezetőit.

Az ünnepi közgyűlésen Vajda László, a klub tiszteletbeli elnöke, korábbi vezetője köszöntötte a résztvevőket. A jelenlegi klubvezető Fehér Ferenc mintegy negyven percbe sűrítette az egyesület elmúlt 25 évét, mely során érdekességekkel, statisztikákkal, eredményekkel és képekkel mutatta be az elmúlt negyedévszázad tevékenységét. A beszámolóban számos kimagasló eredmény, színvonalas verseny, népszerűsítő program, partneri kapcsolatok, az egyesületben folyó szakmai munka mellett az évtizedeken át tartó baráti kapcsolatok is megemlítésre kerültek.

A hozzászólók között Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte a jubiláló egyesületet, kiemelve, hogy a ZTC ma már meghatározó egyesülete Zalaegerszeg városának. A jubileum alkalmából a polgármester által aláírt emléklapot adta át a klub elnökének.

A közgyűlés zárásaként a jelenleg is aktív alapító tagok (Vajda László, Horváth Zoltán, Sárecz Éva, Nagy Zsuzsanna, Keresztes János, Sárecz Lajos, Vajda József) számára emlékplakettet adott át dr. Kolcsárné Sárecz Éva, a klub elnökhelyettese. Emléktárgyat vehettek át az egyesület hűséges tagjai is, akik legalább 10 éve az egyesület színeiben sportolnak, tevékenykednek.

A közgyűlést követően az alkalomra Fehér Ferenc szerkesztésében megjelent 180 oldalas könyv bemutatójára került sor. A kiadvány bemutatja az egyesület történetét a kezdetektől napjainkig. Számos statisztikában mutatja be az eredményeket, sikereket a versenyzés, a rendezvényszervezés és a népszerűsítés területéről. A könyvet a klub tagjai által jegyzett fényképek, versek, karikatúrák valamint élménybeszámolók teszik egésszé. A könyv 300 példányban jelent meg a ZTC kiadásában.

A kiadvány bemutatását követően Vajda László nyitotta meg azt a kiállítást, mely eszközökkel, térképekkel és sportági ismertetővel mutatta be a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club 25 évét.

A programok zárásaként a több mint 130 résztvevő állófogadás keretében eleveníthette fel a megélt élményeket, sikereket és eleveníthették fel élményeiket.