20170326_hob

Szerencsi Ildikó és Bakó Áron nyerték a Hosszútávú OB-t

Szoros befutók a fiú utánpótlás kategóriákban.

Ugyanott kezdődött el az idei bajnoki szezon, ahol a tavalyi befejeződött, csak ezúttal a Selyem-rét nevű terepet nem Buják, hanem Bér irányából támadta a mezőny.

A verseny a bajnoki kategóriáknál visszatért a tavalyelőtt bevezetett tömegrajtos formához, amit szabad pontválasztással és pillangóval spékelt meg a pályakitűző.

A nőknél a válogatottságtól frissen visszavonult Szerencsi Ildikó és Weiler Virág hamar elhúzott a többiektől. Összecsapásuk a pillangóban dőlt el, amikor Virág a második hurokban hibázott két percet és elvesztette szem elől Ildikót. A pálya utolsó, egyenes szakaszán elkövetett még nagyobb tévesztéssel pedig már behozhatatlanra hízott a különbség, ami végül hat és fél perc lett a célvonalon. A harmadik helyért Kovács Filoména és Morandini Hanga küzdött meg, és noha Hanga a pálya középső harmadában 2-3 perces előnyben volt, Filoména utolérte, megelőzte és végül 24 másodperccel előtte ért be.

A férfiaknál Bakó Áron dominálta a versenyt, húsz perc után élre állt és a célig megőrizte ezt a pozíciót. Tugyi Levente bírta vele legtovább tartani a tempót, a pillangó végén még percen belül volt, a végén pedig 2’46″ volt a hátránya a bajnokhoz. A bronzérmet a pálya negyedénél hibázó, így az élbollyal a kontaktust elvesztő és tőlük fokozatosan lemaradó Baumholczer Máté szerezte meg, újabb tízperces különbséggel befutva.

Juniorban a lányoknál széthúzódott a mezőny, Viniczai Csenge öt illetve nyolc perces különbséggel verte Néda Ágnest és Mantuano Esztert. A fiúknál viszont annál szorosabb eredmény született: az első öt helyezettet csak 15 másodperc választotta el egymástól. Peregi Dániel, Zacher Márton és Egei Patrik alkották a csak Sparisokból álló dobogót.

Ifiben a lányoknál Gárdonyi Csilla már az első pontra, a pálya leghosszabb átmenetében eltűnt a többiek elöl és végül rajt-cél győzelmet aratott háromperces előnnyel MOM-os klubtársa, Sárközy Zsófia és Vékony Vanda előtt. A fiúknál igazi befutócsatákban dőltek el a helyezések a fordulatos verseny végén. A bajnoki címért Jónás Ferenc egy másodperccel hajrázta le Kovács Barnabást, a harmadik helyért pedig Horváth Csongor ugyanekkora különbséggel két vetélytársát.

A szenior bajnokok:
N35: Novai Éva (SZVSE)
N40: Simon Ágnes (ETC)
N45: Viniczainé Kovács Ildikó (PVSK)
N50: Tömördi Ágnes (HSE)
N55: Kármán Katalin (HSE)
N60: Takács Ágnes (SZVSE)
N65: Hegedüs Ágnes (BEAC)
N70: Bíró Aletta (BEAC)
N75: Cser Krisztina (Tabáni Spartacus)
F35: Molnár Attila (Tapolcai Honvéd)
F40: Dénes Zoltán (Kalocsai SE)
F45: Baracsi Gábor (Tipo TKE)
F50: Egei Tamás (Tabáni Spartacus)
F55: Gyulai Zoltán (Megalódusz SE)
F60: Harkányi Csaba (Silvanus SE)
F65: Hegedűs Zoltán (OSC)
F70: Jelinek István (Postás)
F75: Bogdány Miklós (Tipo TKE)
F80: Németh Alajos (Postás)

Fotó: Máthé István