Weiler Virág és Fehérvári Dániel győzött a Középtávú OB-n

Három MOM arany az utánpótlás kategóriákban.

Bükkszentlászlón rendezte a Diósgyőri Tájfutó Club az idei Középtávú OB-t. A tavaszi viharkár miatt kijelölt új terep nem hordozza a bükki jellegzetességeket: ugyan találhatók töbrök és kövek, de a legizgalmasabb részei a ligetes labirintusok, ahol csak a növényzetre támaszkodva lehet tájékozódni.

A délelőtti selejtezőben nem születtek különösebb meglepetések, az esélyesek hozták a kötelező bejutást, ha nem is mindig az élen.

A döntőben a nőknél Weiler Virág kiemelkedett a mezőnyből, közel ötperces különbséggel verte a mezőnyt. Igazi hiba nélkül, nagy tempóban teljesítette a pályát, az átmenetek majdnem felét ő nyerte. A második helyre Goldmann Júlia jött be egyenletes teljesítményt nyújtva. A bronzérem Gyurkó Fannié lett, aki három nagyobbat is hibázott és általában sem érzett rá a terepre.

A férfiaknál fordulatosan alakult a verseny. A pálya elején Bakó Áron, Gösswein Csaba és Tölgyesi Tamás is állt az élen, utóbbi egészen a kilencedik pontig. A 10-14-es pontok között ismét Bakó Áron vezetett, ám egy jó egyperces hibával lecsúszott a harmadik helyre és ott is maradt a célig.

Az elsőségért innentől Baumholczer Máté és Fehérvári Dániel küzdhettek meg. Sokáig Máté állt jobban, kettő és huszonegy másodperc között változott a különbség, ám az utolsóelőtti ponton azonos idejük volt. A gyűjtőn Máté vezetett két másodperccel, ám Dani egy fantasztikus befutóval (övé lett a legjobb idő az egész OB mezőnyből) megfordította az állást és végül egy másodperccel nyert. Ezzel élete első felnőtt egyéni bajnoki érmét szerezte, ami egyből arany lett. Ez egyben azt is jelenti, hogy megszakadt Bakó Áron sorozata, aki zsinórban öt egyéni bajnokságot nyert meg a tavalyi Középtávú OB-tól az idei Éjszakai OB-ig.

Gyermek kategóriában a lányoknál Zempléni Lilla nyerte a MOM-os házicsatát tizenöt másodperccel előzve Czakó Boglárkát, a harmadik Mag Viktória már négyperces lemaradásban volt. A fiúknál Gönczi Péter a pálya legvégén fordított Sztojka Milánnal szemben, Klement Kelén lett a harmadik.

Serdülőben Gárdonyi Csilla volt magabiztos: két perccel verte Apró Vivient és Hajdu Nellit, ezzel idén már a harmadik bajnoki címét szerezte. A fiúknál Jónás Ferenc végig vezetett, de csak fél perccel nyert Bujdosó Zoltán és másféllel Egei Balázs előtt.

Ifiben a lányok között Sárközy Zsófia a nap legnagyobb különbségű sikerét könyvelhette el: a tizenöt átmenetből kilencet nyerve hét perccel utasította maga mögé a mezőnyt. Vékony Vanda és Szuromi Hanga állhattak még a dobogóra. A fiúknál az Éjszakai OB-hoz hasonlóan kettős Sparis győzelem született, de most Ormay Mihály, Kálmán Erik sorrendben; a harmadik helyre Kovács Barnabás jött be.

A juniorok között nagy különbségek alakultak ki: Viniczai Csenge mögött négy perccel Takács Orsolya, tizenegy perccel Gera Krisztina végzett. A fiúknál Stork Mihály lett a bajnok, Dalos Máté és Szuromi Mátyás a további érmesek.

A szenior bajnokok:
N35 – Zsebeházy Eszter
N40 – Nagy Krisztina
N45 – Viniczainé Kovács Ildikó
N50 – Győrffy Gabriella
N55 – Kármán Katalin
N60 – Horváth Magda
N65 – Hegedüs Ágnes
N70 – Cser Borbála
N75 – Cser Krisztina
F35 – Kottmann Dezső
F40 – Dénes Zoltán
F45 – Baracsi Gábor
F50 – Viniczai Ferenc
F55 – Szlatényi Ferenc
F60 – Bokros István
F65 – Hegedűs Zoltán
F70 – Bozán György
F75 – Varga György
F80 – Hodossy Béla
F85 – Dudás István

Fotó: Kocsik Árpád