Alexandersson és Hubmann a Világ kupa élén

Hat futam lement a tízből.

A Felnőtt Világbajnokság futamaival lezajlott a Világ kupa második fordulója is. Ezzel immár hat versenyen vagyunk túl az ez évi tízből.

A nőknél az előző három év összetett győztese, Tove Alexandersson a VB-n elért két elsőségével az élre állt, 27 ponttal követi a világbajnokságon egy-egy arany- és ezüstérmet gyűjtő Maja Alm, a harmadik helyen újabb 33 pont lemaradással Natalia Gemperle áll. Az első kör után még vezető Helena Jansson visszacsúszott a negyedik helyre, ráadásul 125 pont a hátránya az élenállóhoz képest. Weiler Virág 20 ponttal a 61., Gyurkó Fanni 18 ponttal a 63., Szuromi Luca 7 ponttal a 79. helyen áll.

A férfiaknál Daniel Hubmann jó úton jár hetedik összetettbeli sikere felé, már 39 ponttal vezet a pontjai nagy részét az első körben gyűjtő Martin Regborn és 46 ponttal a VB-t csalódásként megélő (egy negyedik és egy tizedik helyezést ért el) Matthias Kyburz előtt. Baumholczer Máté 4 ponttal a 95. helyen áll.

A csapatversenyben a svédek vezetnek, miután az eddigi négy versenyből hármat is megnyertek (a vegyes váltók mellett az egynemű váltók nemenként külön számítanak). Több, mint egy futamgyőzelemnyi pontelőnyük van a svájciak és a norvégok előtt. Magyarország a VB-n szerzett 78 pontjának köszönhetően 18. a listán.

A Világ kupából még két forduló van hátra: augusztus végén Lettországban és szeptember végén Svájcban a döntő.

A részletes táblázatok elérhetők itt: