Viniczai Csenge és Vékony Vanda döntős

Gyors pályákon szoros verseny.

Az egyetlen selejtező versennyel, a középtávúval kezdődött a Junior Világbajnokság ma a finnországi Tampere-ben. A nemenkénti három futamból 20-20-20 versenyző jutott az A döntőbe. A pörgős pályákon az esélyesek könnyedén jutottak tovább.

A lányoknál az első futamban kettős hazai siker született, Veera Klemettinen lett az első, Viniczai Csenge a 14. hellyel simán került a döntőbe, Szuromi Hanga 1’41”-re a bejutástól a 28. helyen végzett.

A második futamban a négyszeres világbajnok Simona Aebersold lépte le egy perccel a mezőnyt, Vékony Vanda a 17. helyen kvalifikálta magát.

A harmadik futamban is svájci elsőséget láthattunk Sofie Bachmann révén, Sárközy Zsófia az első pontra elkövetett kétperces hibája után 25 másodperccel csúszott le a döntőről a 22. helyen.

A fiúknál az első futamban Olli Ojanaho első számú esélyeshez méltó módon több, mint kétperces előnnyel vert mindenkit; Szuromi Mátyás 34., Egei Patrik 39. helye nem volt elég a bejutáshoz.

A második futamban Simon Imark személyében svéd lett a győztes, Zacher Márton 17 másodperccel maradt le a 20. helyről, Porgányi Márk pedig 38. lett.

A harmadik futamban is a hazaiak örülhettek Akseli Ruohola elsőségének, Ormay Mihály a 24. helyen végzett  43 másodpercre a döntőtől, Kálmán Erik a 33. helyen zárt.

Holnap 13:15-kor következik a döntő, Vékony Vanda 14:05-kor, Viniczai Csenge 14:20-kor rajtol majd.