Aebersold és Ojanaho is duplázott

Szoros versenyben dőltek el a helyezések.

Trükkös, már-már a kiolvashatóságot súrolóan bonyolult vonalvezetésű pályák vártak a mezőnyre a Junior Világbajnokság sprintversenyén. A népes mezőnyben szorosan alakult a verseny, szinte másodpercenként követték egymást a helyezettek.

A nőknél Simona Aebersold ebben a számban is megvédte a világbajnoki címet, ez lett a hatodik elsősége. Hét másodperc hátránnyal végzett a második helyen a cseh Tereza Janosikova, aki 18 éves létére a múlt heti Felnőtt VB-n már 24. lett ebben a számban és korábban Ifi EB-t is nyert már. A harmadik helyre a középtávon ezüstérmet szerző svéd Linnea Golsater jött be. A magyarokat a mezőny közepén találjuk: Szuromi Hanga a 60., Vékony Vanda a 69., Sárközy Zsófia a 70., Viniczai Csenge a 91. helyen végzett.

A fiúknál sem került új név a történelemkönyvekbe, Olli Ojanaho is második aranyát szerezte a héten. A második helyen végző, ám a pálya első felében vezető Tommy Hayes ismét bizonyította, hogy az új-zélandiak erőssége a rövidtáv. A bronzérmet a tavaly hazai pályán három aranyat és egy ezüstöt begyűjtő Joey Hadorn szerezte meg. Ormay Mihály 63., Zacher Márton 72., Kálmán Erik 98., Egei Patrik 116., Szuromi Mátyás 138., Porgányi Márk 142. lett.

Fotó: orienteering.org

Pénteken a hosszútávú versennyel folytatódik a világbajnokság.