Ezüstérmes a serdülő lány váltónk az Ifi EB-n!

Két ötödik és egy kilencedik helyet is begyűjtöttünk.

A váltó lett a magyar csapat szereplésének csúcspontja az Ifjúsági Európa-bajnokságon, pedig már az egyéni számokban is szép eredmények születtek.

A serdülő lányoknál Pataki Réka kezdett, a pálya nagy részében az élbollyal haladt, és bő egy perc hátránnyal a negyedik helyen jött be. A második körben a csehek megléptek két percre a finnektől és a svájciaktól, mögöttük újabb három és fél perccel pedig bejött Gera Krisztina, ráadásul nagyjából egyedül. A befutó embereknél Szuromi Hanga hamar kielőzte a hibázó finnt és svájcit, és nagyszerű futással bejött a ma utolérhetetlen csehek mögött a második helyen. A remek eredményben külön öröm, hogy a váltónkban 13 és 14 éves tagok is szerepeltek, vagyis jócskán van még perspektíva ebben az egységben.

A fiúknál Zacher Márton a 11. helyen érkezett, Mészáros Mátyás kicsit visszacsúszott a 13. pozícióba, Dalos Máté pedig szenzációs futással (ami a hétvégén már a harmadik volt) feljött az ötödik helyre. Máté az egész mezőnyben a legjobb időt futotta, a mindkét egyéni számot nagy fölénnyel nyerő finn Olli Ojanahot is több, mint egy perccel verte. A dobogóra Oroszország, Finnország és Svájc került ebben a kategóriában.

Az ifi lányok között Weiler Virág is jól eljött az élmezőnnyel és a negyedik helyen váltott egy perc különbséggel. Szuromi Luca a hetedik helyen érkezett, de körülötte elég szoros volt a mezőny. A befutó emberünk Viniczai Csenge volt, aki szépen feljött az ötödik helyre. Az élen a svédek szoros versenyben gyűrték le a svájciakat, a bronzérem az öt perccel utánuk érkező oroszoké lett.

A fiúknál Jenes Soma kezdett, a 20. helyen hozta a váltót, majd Kovács Bertalan felkúszott a 13. helyre, és végül Miavecz Balázs a kilencedik pozícióba érkezett meg. A verseny szorosságára jellemző, hogy egy egy percen belül beérkező hétfős bolyban futott be. Az élen Finnország-Norvégia-Franciaország lett a sorrend.

A megszerzett ezüstéremmel Magyarország felkerült az éremtáblázat kilencedik helyére is:
1. Svájc 3-2-3
2. Finnország 3-2-1
3. Svédország 3-1-0
4. Oroszország 1-1-2
5. Csehország, Dánia 1-0-1
7. Lengyelország 0-2-1
8. Németország 0-2-0
9. Magyarország, Norvégia 0-1-0
11. Olaszország, Litvánia, Franciaország 0-0-1